Är Vridmoment Sticks korrekta?

Vridmoment pinnar är en typ av verktyg som används för att dra åt hjulmuttrarna med rätt mängd vridmoment . De används i stället för mer komplexa eller tidskrävande verktyg som momentnycklar . Torque

fysik termer , är vridmomentet kraft gånger sträcka . I praktisk användning , hänvisat till hur mycket kraft bör tillämpas för att dra åt muttrar, bultar eller liknande föremål så att de inte bryter , varp , eller förlora trådar . I bilindustrin, kan detta vara väsentlig för att garantera att en bil är säker att använda och har rätt mängd slitage på dess delar.
Vridmoment Pinnar

Vridmoment klubbor är används med en mutterdragare och är flexibla . Detta begränsar den mängd vridmoment som kan tillämpas och förhindrar överåtdragning eftersom de kommer att böja när en viss moment har uppnåtts . Deras överklagande ligger i det faktum att de är mycket snabbare än andra sätt att tillämpa och mäta vridmoment , och de är också lätt att använda .
Noggrannhet

vridmoment pinnar är korrekta . En studie av General Motors funnit att vridmoment pinnar från en tillverkare var exakt inom två procent av ett angivet värde , vilket är mer exakt än deras annonserade fem procent . Detta kan variera beroende på tillverkare .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133863.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.