Hur att bogsera en bil bakåt på en bil Dolly

bogsering av ett fordon sker bäst med hjälp av en bil dolly eller trailer. En bil dolly har bilens framhjul som i spår över en rak axel, fäst genom en A-frame anslutning till ett skumt på dragfordonet. De bakre hjulen på fordonet vänder inte tillåter dragfordonet att göra allt vänder nödvändigt. En trafikolycka, saknade hjul, eller annan skada på bakaxeln innebär att du kan behöva bogsera bilen med bakhjulen på dolly. Var extremt försiktig när du gör det. Saker du behöver
Bil dolly Sida 2 bil domkrafter
Visa fler instruktioner
1

Placera de bakre däck på fordonet i bilen dolly. Höj fordonet på ramen framför bakdäcken om du inte kan rulla bilen på dolly. Skjut bilen dolly under bakhjulen och sakta sänka de två uttagen tills hjulen vilar i spåren av dolly.
2

Strap bilen ner till bilen dolly med säkerhets kedjor och remmar som åtfölja dolly.
3

Vrid bilnyckeln till "ON" och räta hjulen. Har någon utanför tittar på hjulen för att se till att de är helt raka.
4

Stäng av fordonet och ta bort nyckeln. Wiggle ratten tills den låses på plats.
5

Placera fordonet i neutralläge för framhjulsdrivna fordon med en manuell växellåda. De flesta framhjulsdrivna fordon med en automatisk växellåda är oförmögna att dras bakåt. Överföringen kan inte placeras i neutralläge utan att nyckeln i tändningslåset förhindrar ratten från låsning. Ratten måste låsas för att bogsera bilen bakåt.
6

Drive vid lägre hastigheter övervakar fordonets rörelse. En liten vinkel till hjulen gör att bilen att svänga häftigt vid högre hastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133697.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.