Hur man installerar ett Towbar

Borta är de dagar då linor eller kedjor användes för bogsering av ett fordon. Inte bara är dessa metoder osäkra, men de är också mycket rå. Dagens dragkrokar erbjuder en säkrare och säkrare sätt att bogsera bilen. Du kanske vill att bogsera bilen bakom en husbil för att spara bränsle eller du kan ha en oväntad uppdelning när bilen fastnar i vägen och måste bogseras. Den dragkrok kan vara ett användbart verktyg för ditt fordon. Saker du behöver
Dragkrok med lämpliga specifikationer för att passa din bil
Monteringsfäste med lämpliga specifikationer för att passa din bil skiftnyckel
Vridmoment (10 till 150 foot-pounds, klicker typ) och en uppsättning av uttag
uppsättning öppna skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Öppna dragkroken paketet och se till att alla delar är kompletta. Lägg dem på ett bord eller golv.
2

Montera fästet genom att skruva den på fordon ram eller unibody. För in de två bultar genom monteringsfästet och fordonets ram. Sätt brickorna följt av låsbrickor genom bultarna. Montera muttrarna på bulten, använder händerna för att dra åt den. Upprepa denna procedur för de två återstående skruvarna på andra sidan av fästet.
3

Dra åt skruvarna med momentnyckel inställd på 75 foot-pounds, med ena handen medan andra handen håller den öppna nyckel så att muttern från att vrida sig. Fortsätt att dra åt skruven tills momentnyckeln klickar två gånger. Upprepa denna procedur för de återstående tre bultarna fästet.
4

Montera dragkroken säkerhet fästet på framsidan av fästen. Den bakre monteringshål av säkerheten fästet ska peka utåt, och dess bas bör vara i det nedre läget. Sätt i bultarna på vardera sidan av säkerhetskonsolen och genom monteringsfästena. Sätt brickorna på varje bult, följt av låsbrickor.
5

Sätt muttrarna för varje bult och dra åt den med händerna. Dra åt bultarna helt, med vridmomentnyckeln fortfarande inställd på 75 foot-pounds. Vänta tills den klickar två gånger för att se till att skruvarna är åtdragna. Använd öppen nyckel för att hålla muttern vrider sig som momentnyckel drar åt bulten.
6

Sätt dragbommen kragar på flikarna säkerhet basen. Sätt Monteringsstiften genom det främre hålet i fliken och in dragstången kragar. Fäst varje monteringstapp med sin respektive gaffelfäste klipp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133634.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.