Hur till Ändra Commander Oil

Byta motorolja är avgörande för hälsa och livslängd av din Commander motor och bör göras var tredje månad eller 3000 miles, vilket som kommer först. Om du väl behålla din motorolja, kommer det att hålla motorn välsmord och undvika skador på grund av friktion och värme. Du kan slutföra oljebyte med lägre kostnad om du köper de nödvändiga förnödenheter från en bildelar återförsäljare. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
hylsa och spärrskaft set
Oljefilternyckel
rena, torra trasor
Nytt filter
Färskolja
Visa fler instruktioner
1

Kör motorn på tomgång under några minuter om du inte har varit igång bilen i sista timme eller två. Detta kommer att hjälpa värm olja och tunna ner den för bättre flöde att tömma den från oljetråget. Stäng av motorn och låt den vila i femton minuter innan du fortsätter.
2

Höj framsidan av din Commander med en domkraft och sedan fäst den på en uppsättning pallbockar. Se till att bilen står på plan mark så att pallbockar inte flytta medan du arbetar under. Addera 3

Placera en Oljetråg under avtappningspluggen i Commander olja panorera. Ta bort pluggen med en hylsa och spärrskaft och låt oljan rinna helt från pannan. Var försiktig när du tar bort avtappningspluggen eftersom oljan blir varm.
4

Skjut drain pan under oljefiltret. Använda en oljefilternyckel, bort oljefiltret från fordonet. Placera filtret upp och ner i tråget. Kontrollera för att se till att packningen avlägsnas med filtret. Om inte, ta bort packningen. Torka av området med en ren, torr trasa.
5

Fyll det nya oljefiltret med olja. Den tillverkarens rekommendation är att använda 5W-20 olja. Torka ett tunt lager av ren olja runt packningen på det nya filtret och därefter skruva det nya filtret på plats. När filtret är för hand, det är säkert. Dra inte åt det eller du kan krossa packningen, vilket orsakar läckage.
6

Byt avtappningspluggen på oljetråget med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Dra inte åt pluggen eller du kan krossa packningarna, vilket orsakar läckage och gör det svårt att ta bort senare.
7

Höj lastbil med din jack och ta bort domkraften. Återgå lastbilen till plan mark.
8

Öppna påfyllningslocket i motorrummet. Fyll på motorolja till rätt kapacitet, kontrollera oljenivån på mätstickan regelbundet för att undvika överfyllning av olja. Byt oljan påfyllningslocket när du är klar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132483.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.