Suzuki 250 utombordsolja Ändra Instruktioner

Att ha en båt är ett stort ansvar. Inte bara du behöver för att hålla skrovet fritt från korrosion, måste du hålla upp underhåll på motorn också. Byta olja är en av de saker du kan göra för att hålla motorn i trim. Byta olja på din utombordsmotor är ungefär samma som att byta olja i bilen. Bara se till att hålla en hink under motorn för att fånga upp oljan. Saker du behöver
insexnyckel ställa
Oljefilternyckel
Nytt oljefilter
2 Gallon olja
Avtappningspropp bricka
5-liters hink
Visa mer Instruktioner
1

tilta motorn ner och sätta en hink på plats för att fånga oljan som kommer ut ur motorn. Lyft oljestickan att släppa luft in så att oljan kan komma ut jämnt.
2

Ta bort avtappningspluggen med en insexnyckel. Flytta hinken runt som behövs för att fånga oljan. Flödet kommer att förändras när det rinner. Vänta cirka 5 till 10 minuter för oljan att rinna. Addera 3

bort motorkåpan och använda oljefilternyckel att ta bort oljefiltret. Kontrollera att skopan är under där du arbetar så att eventuell olja som faller kommer att fångas. Kasta det gamla filtret.
4

Ersätt den gamla brickan avtappningspluggen och sätta avtappningspluggen igen Dra åt avtappningspluggen.
5

Fyll det nya filtret med olja och gnida en liten mängd olja på packningen. Dra åt det nya filtret. Vrid filtret tills packningen kommer i kontakt med motorn, vrid 3/4 varv mer.
6

Fyll motorn med resten av oljan genom den gula oljan locket ovanpå motorn. Motorn tar lite mindre än 2 liter olja, så börja mäta oljan med oljestickan efter första gallon. Fyll bara tills oljan når markeringen "FULL"-märket på mätstickan.
7

Kontrollera oljenivån en gång till och byta motorkåpan. Använd olja till en utsedd anläggning för korrekt avfallshantering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132834.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.