Synthetic Oil Vs. Konventionell olja i äldre motorer

Fråga någon klassisk eller vintage motor entusiast och du är säker på att hitta en debatt om huruvida syntetiskt eller konventionell motorolja är bättre, särskilt för äldre bilar. Vissa tror att det finns ingen mening med att ändra vad som fungerar, och konventionell olja fungerar alldeles utmärkt. Andra hävdar att syntetisk olja är mer hållbara, vilket ger bättre skydd för gamla delar. Skillnaden beror på hur motorn olja används. Temperatur

dödsorsaken för motorer, nya eller gamla, är temperaturen. Motorolja används för att förhindra friktion och värme från att orsaka skador på motorn. Om du har en vintage bil eller en gammal motor som måste fungera i kallt klimat, blir temperaturen ett verkligt problem för dig.

Historiskt skulle konventionella oljor stöter viskositetsproblem i kalla klimat. Sedan, när motorn har värmts upp tillräckligt, skulle viskositeten uppdelning bakåt och inte ta bort friktionen tillräckligt nog. Däremot har dagens moderna konventionella oljor inte detta problem längre. Dagens petroleum är formulerade med tillräckliga tillsatser för att arbeta i kalla eller varma klimat. Syntetmaterial är formulerade för specifikt körs vid mer extrema temperaturer samt.
Molecular Skillnad

Syntetiska oljor är artificiellt konstruerade och producerade. Detta resulterar i en likformighet av den syntetiska oljan på molekylär nivå. Konventionell olja är inte alltid enhetlig, med molekyler som förekommer i olika storlekar. Denna skillnad gör att konventionell olja för att laga mat och förvandlas till en gasform när det blir för varmt. Syntetiska oljor, på grund av deras större enhetlighet, håller längre och fortfarande ger smörjning vid mycket högre temperaturer. På denna punkt vinner syntetiska ut att skydda gamla motordelar.
Kemisk formel

konventionell olja kommer ut i marken, får behandlas med andra mineralolja som tillsatser injiceras i mixen, och blir distribueras till användarna. Denna process ger en hel del möjligheter för föroreningar såsom vaxer och svavel för att finna sin väg in i ditt oljetråget, vilket motordelar inte gillar. Syntetisk olja, jämförelsevis, är producerad helt i en kontrollerad miljö från skapelsen till distribution. Detta resulterar i mindre rester och gunking inuti motorer som körs på full syntet. Mindre rester låter gamla delar för att fortsätta arbeta ren.
Kostnad

Syntetisk olja generellt tenderar att kosta mer per enhet och låda än konventionell olja. För snålhet typer, kan denna högre kostnad orsaka lite irritation. Men denna kostnad skillnad måste bedömas i sitt sammanhang. Ett motorhaveri på grund av överhettning, kommer slipning, eller en del bryta kosta betydligt mycket mer än prisskillnaden i att använda en syntetisk olja. Så gamla bilägare skulle vara dåligt tjänade göra olja beslut på flaskan prislapp ensam.
Överväganden

Baserat på tester och forskning, syntetiska motoroljor verkar ha kanten på skydd och hållbarhet för äldre motorer. Ägarna kommer att fungera bra för att överväga alternativet, särskilt när fördelarna är starka och baksidorna är få. Men när man byter, tänk på att motorsystemet måste vara fullt spolas innan du lägger i syntetiska oljor. Blandning av de två oljorna tillsammans kan orsaka träskor som kommer i sin tur orsaka motorhaveri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132423.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.