Hur man byta olja i en BMW

Byta olja på din BMW rekommenderas att göras ungefär var 10.000 till 15.000 miles för att hålla bilen igång effektivt, men många BMW ägare väljer att ändra sin olja ungefär var 7500 miles, beroende på körförhållanden. Du kan byta olja i en BMW själv i ungefär en halvtimme och spara kostnaden för att ha någon som gör det åt dig. Många BMW ägare rekommenderar också byta olja filter halvvägs mellan full oljebyten som ett sätt att förlänga livslängden på din motor. Saker du behöver
Bil ramper
4x4 tums träkloss
dräneringskärlet
skiftnyckeln
Open end skiftnyckel
Oljefilter
Funnel
Visa mer Instruktioner
Hur byta olja i en BMW
1

Kör din BMW på bilen ramper för att ge dig själv gott om utrymme under bilen. Sätt fordonet överföring i parken och placera en 4 tum 4 tum trä block bakom en av de bakre däcken att hålla fordonet från att rulla bakåt.
2

Dra oljestickan ur röret och lägga den åt sidan så att oljan kan rinna fritt från botten. Placera ett uppsamlingskärl under motorn, direkt under oljefiltret.
3

Vrid muttern på toppen av oljefiltret locket under moturs motor, med hjälp av en skiftnyckel. Var försiktig med olja rinner ur filtret när du lossar locket.
4

Placera oljefiltret locket åt sidan och dra filtret från huset. Leta avtappningspluggen på baksidan av oljetråget under motorn och placera tråget under pluggen när oljefilterhuset har tömts.
5

Lossa avtappningspluggen med en öppen avsluta skiftnyckel och ta bort pluggen, låta oljan rinna ut ur motorn helt. När all olja tappats ut, skruva avtappningspluggen tillbaka i oljetråget och dra åt den med den öppna änden skiftnyckel.
6

Placera det nya oljefiltret inuti filterhuset och skruva tillbaka locket på att använda skiftnyckel för att dra åt locket. Skjut tillbaka mätstickan i röret och kontrollera att det är säkert.
7

Lossa olje locket från toppen av insugningsröret och placera en tratt i öppningen. Lägg mellan 4 och 7 liter olja till din BMW beroende på storleken av motorn.
8

Ta tratten ut ur toppen av insugningsröret och säkra oljan locket till toppen av den grenrör. Ta träbiten från baksidan däcket av BMW och bilen ur bilen ramper.
9

Stäng av motorn och kassera den avrunna oljan på din lokala återvinningsstation eller fordonsindustrin leverans butik.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132196.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.