Hur för att Ändra Oil-och Filter på en 06 Chevy Cobalt SS

Under 2005, erbjöd Chevrolet två kompakta, inträde-level fordon: den Cavalier och Cobalt. Under 2006, tog den Cobalt over Chevrolets: s inträde-level slot, eftersom den makeren avbrytas den åldrande Cavalier. Den 2006 Cobalt SS kom i ett två-och fyra-dörrkroppen stil. Den 2006 Cobalt SS hade också två motoralternativ tillgängliga: a 2.4-liters fyra-cylindriga och ett supercharged, 2,0-liters fyra-cylindrig. Dessa motorer har nästan identiska processer för att ändrar sin olja, utom att överladdningsaggregatet interfererar med tar bort oljefiltret på den 2.0-liters motor. Saker Du ska behov
Floor jack
Jack står
Drain pan
Combination wrench inställd
Clean, ludd-fria torkdukar
Vridmoment skiftnyckel
Six-peka socket set
32 mm socket
Flex-head spärrnyckel (2,0-litersmotor endast)
Flex-head momentnyckel (2,0-litersmotor endast)
Funnel
6 quarts 5W30 konventionell motor olja (2.4-liters )
5 quarts 5W30 syntetisk motor oil (2,0-liters)

Visa Fler Instruktioner

1

Öppna Cobalt: s huva och ta bort locket oljan filler för att tillhandahålla ventilation medan dränerande den olja.

2

Höj framsidan av Cobalt med en våning jack och slide jack står under fordonet: s hjälpramen. Sänk Cobalt in på jack står. Inom ramen den Cobalt


3

Crawl och leta reda på drain pan på basen av motorns. Placera drain pan under pluggen på drain pan.

4

Lossa avtappningspluggen med en kombination skiftnyckel, och ta bort den avtappningspluggen genom handen. Låt oljan att strömma från avloppet hålet.

5

Torka den avtappningspluggen off med en ren, ludd-fria trasa och hand-gänga avtappningspluggen in i avloppet hålet. Dra åt avtappningspluggen till 18 mul-pounds med en momentnyckel och sex-peka socket.

6

Höj den Cobalt från den jack läktaren, med hjälp en våning jack, och ta bort den jack står från under den fordonet. Sänk bilen till marken.

7

Lokalisera den oljan filterlocket, den plastlocket nästan 4 inches i diameter. Den 2,4-liters motorns: s olja filter cap är i vanlig vy på den främre förarens: s sida av motorn. Den 2,0-liters motorns: s oljefiltret cap är på den främre förarsidan av motorn, såsom väl, men undertill överladdningsaggregatet.

8

Lossa oljan filterlocket med hjälp av harskramla och en 32 mm socket, på den 2.4-liters motor. På den 2,0-liters motor, lossa oljan filterlocket med hjälp en 32 mm socket och ett Flex-handtag ratchet.

9

Demontera verktygen från oljan filterlocket och dra av locket från olje-filtret bostäder. Den Oljan Filtret förblir fäst till locket när du tagit bort det.

10

Dra den gamla filtret från oljan filterlocket. Tryck ett ny olja filtret på den oljan filterlocket-och handen-dra åt fast locket på oljan filterhuset. Dra åt oljan filtret cap till 18 mul-pounds, med hjälp en momentnyckel och 32 mm uttaget på 2,4-liters motor. Suppleant momentnyckeln för en flex-head momentnyckel på den 2.0-liters motor.

11

Infoga en tratt in i oljan filler hålet och häll in 6 quarts av 5W30 konventionell motor olja i 2,4- liters motor eller 5 kvartar av 5W30 syntetisk olja i den 2.0-liters motor.

12

Vänta ca två minuter och dra mätstickan från motorn. Torka av oljestickan off med en ren, ludd-free trasa. Sätt tillbaka mätstickan in i motorn och dra den från motorn. Kontrollera att oljan nivån är visar på oljestickan.

13

Ta bort tratten från den filler hålet och dra åt oljepåfyllningslocket ut över motorn.

14

Starta den Cobalt: s motorn och låt den att köras i cirka två minuter. Stäng av motorn nedåt och vänta en annan två minuter. Kontrollera den oljenivån igen. Den Nivån bör vara vid den "Max" märket på mätstickan. Lägg till mer olja, om det behövs.

15

Sätt i tratten i en tom olje-flaska och häll den gamla oljan från den drain pan in i flaskan. Stäng flaskan en gång det är fullt. Upprepa den här steget tills du överföra all av den gamla oljan från drain pan till de flaskorna. Ta den gamla oljan och filtret till en som används olja återvinning center, många auto delar butiker tar gammal olja kostnadsfritt.
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132234.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.