Hur man byter olja i en 2006 Ford F150

Oljan förändringsprocessen på 2006 Ford F150 är väldigt enkel - så enkel att du kan byta olja och filter utan att ta lastbilen till en butik. Motorolja och filter skyddar motorns inre delar från slitage av värme och friktion. När motorolja bryts ner, kan det inte skydda motorn så bra som det borde. Saker du behöver
15mm Skiftnyckel
Olja fånga pan
Oljefilternyckel
Funnel
5W-20 Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Kör trucken tills motorn har nått normal arbetstemperatur. Ju varmare oljan, den tunnare oljan kommer att bli. Tunnare olja släpper lättare från motorn och gör mer av motoroljan tömmas.
2

Parkera trucken på ett jämnt underlag och stäng av motorn.

3

Pop huven på bilen och ta bort oljan locket. Oljan cap är på toppen av motorn på förarsidan, bredvid oljestickan.
4

krypa under bilen och leta oljeavtappningspluggen på botten av oljetråget. Oljetråget Dräneringsproppen är på den nedre baksidan av oljetråget. Oljetråget avtappningspluggen är en 15mm plugg.
5

Sätt pannan oljan fångsten under avtappningspluggen. Sedan satte den slutna änden av 15mm skiftnyckel på avtappningspluggen och lossa kontakten genom att vrida nyckeln moturs. Avsluta bort kontakten med fingrarna. Skruva bort pluggen långsamt eftersom oljan blir varm. Låt oljan rinna ut i oljan fångsten pan.
6

Torka av proppen och sätt tillbaka pluggen när oljan har runnit ut. Dra pluggen tillbaka med 15mm skiftnyckel. Se till att kontakten är tät men inte åt det.
7

Leta oljefiltret på förarsidan av motorn och skjut oljan fånga pan under oljefiltret. Oljefiltret kommer att ställas inför horisontella ur motorn. Inte vertikala. Sätt oljefilternyckel på oljefiltret. Vrid oljefiltret moturs för att lossa och ta bort oljefiltret. Släng oljefiltret i oljan fånga pannan och låt överflödig olja rinna ner i dropplådan.
8

Ta en ren trasa och torka vänd i oljefilterhuset. Badda lite av använd motorolja på gummitätningen på det nya oljefiltret. Skruva på det nya filtret på gängorna i oljefilterhuset. Vrid filtret medurs för att dra åt den. När filtret stramar ner, vrid filtret ytterligare ett halvt varv för att dra åt oljefiltret.
9

Sätt tratten i oljan påfyllningsröret. Häll sju liter 5W-20 olja i tratten. När du har lagt till oljan till motorn. Ta bort tratten och placera oljan tillbaka locket, dra åt den
10

Dra runt motorn och låt den gå i ca 30 till 45 sekunder.. Stäng av motorn. Komma ut och inspektera oljeavtappningsskruven och oljefiltret för läckor.
11

Vänta cirka två till tre minuter för oljan att helt rinna tillbaka ner i oljetråget. Ta ur oljestickan och kontrollera oljenivån på oljestickan. Oljenivån ska vara på hela märket av mätstickan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132408.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.