Ford Ranger 2003 Oljebyte Instruktioner

Byte av oljan i en Ford Ranger är samma process från en Ford Ranger till en annan. Ford Ranger är tillräckligt hög av marken som du inte behöver använda en domkraft för att lyfta den främre änden av marken . Oljetråget avtappningsplugg kommer att vara på höger sida av oljetråget och oljefilter kommer att vara på höger sida också. Vädret kommer att avgöra om du behöver använda 10W40 eller 5W30 motorolja . Använd ljusare 5W30 i kalla vintermånaderna , och den tyngre klass i sommarvärmen . Saker du behöver
Ratchet set
Oljefilter borttagningsverktyg
Nytt oljefilter
Ny motorolja
Visa fler instruktioner
1

Slide enligt Ford Ranger och plats för oljetråg under oljetråget . Ta bort oljetråget avtappningsplugg med Ratchet set och låt oljan rinna i oljan tråget. Byt oljetråget avtappningsplugg när oljan har runnit ur oljetråget .
2

Anslut oljefiltret borttagningsverktyg att oljefiltret och vrid oljefiltret i en motsols . Dra den gamla oljan filtrera bort av motorn. Häll ny motorolja i det nya oljefiltret och skruva det nya oljefiltret på motorn .
3

Häll 4-1/2 liter ny motorolja i oljetanken i motorn facket. Kör motorn i fem minuter för att cirkulera den nya motoroljan .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132388.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.