Hur man byter olja i en Chevy HHR

Chevy började produktionen av HHR 2006, och erbjöd en 2.2L och 2.4L fyrcylindriga motorer. Chevy öppnade snabbt upp alternativen för att inkludera en 2.0L fyrcylindrig. Tillverkaren rekommenderar att du byter motoroljan var 3000 till 5.000 miles med fem liter SAE 5W30 för alla motorstorlekar. Du kan använda en hög körsträcka eller syntetisk olja för att förlänga livslängden på motorn och motorn sälar. Byta olja tar ca 15 minuter med rätt verktyg och en uppsättning bil ramper. Saker du behöver
Bil ramper
Ratchet
Momentnyckel
15mm socket
32mm socket
Oljetråg
WIX 57082 Oljefilter
5 liter SAE 5W30

Visa fler instruktioner
1

Kör bilen på ett par bil ramper, och engagera nödbromsen.
2

Skjut de verktyg och olja hink under motorn. Placera hinken under oljepluggen, belägen på passagerarsidan av motorn mot den bakre delen av fordonet. Addera 3

Lossa och avlägsna oljeavtappningsskruven med 15mm uttag. Ställ åt sidan. Låt all vätska rinna tills bara några droppar kommer ut. Byt avtappningspluggen och dra åt till 18 fot pounds av vridmoment. Dra åt pluggen ordentligt, och ett kvarts varv förbi med en spärr, om du inte har en momentnyckel.
4

Höja huven. Avlägsna oljefilterhuset lock placerad till höger av motorblocket. Använd en 32mm hylsa för att lossa locket och ta bort för hand. Filtret är fastsatt vid locket, och kommer att droppa. Ta bort filtret och kassera den. Byt packningen på oljefiltret locket som behövs (ingår i köpet av filtret) medan torka färsk olja på packningen. Packningarna är lite svarta gummiband som dyker på plats. Placera ett nytt filter på locket och sätt tillbaka locket. Dra åt för hand och därefter ett kvarts varv vidare med en hylsnyckel.
5

Avlägsna oljepåfyllningslocket, märkt och upp i mitten på motorn, och tillsätt fem liter SAE 5W30. Byt olja cap. Starta bilen och låt den gå i två minuter. Övervaka pluggen och oljefilter efter tecken på läckage. Eventuella märkte läckor skulle vara ett resultat av en lös bult eller ett lock eller en skadad tätning. Dra åt eller byt ut vid behov och kontrollera igen. Stäng huven. Backa av ramperna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132918.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.