Effekterna av Resistance Obalans på elmotorer

Du behöver inte vara en forskare att berätta, eller lukt, när en bilmotor är för varmt för sitt eget bästa. När temperaturen tänds, chaufförer anser orsaken. Om du inte är elektriskt benägna, kanske du inser inte att motorns strömförsörjning kan ha blivit "obalanserad". Enkelt uttryckt, kan det säkert maktfördelningen ha fallit ur normal kalibrering på ett av tre spänningskretsar. Även om effekterna av detta ser läskigt, "obalans" orsakas av en enkel obalans i el överledning. Trefasspänning Interaction
"obalans": när en del av ett tre-fas motor misständningar med mer än 1 procent.

Induktion kraftdistribution skapas genom samverkan mellan tre olika elektriska strömmar, som från och med 2011, kan inte vara riktigt "balanserad". I själva verket fungerar motor induktion på den kumulativa kalibrering av de tre spänningarna att producera och distribuera motoreffekt. Enligt National Electrical Manufacturers Association (NEMA), "obalans" inträffar när spänningen som produceras i någon av de tre strömmarna varierar med mer än 1 procent av genomsnittet. Om varje fas producerar 462, 463 och 455 volt, till exempel, är den genomsnittliga 460 volt. Om någon av de tre linjerna avviker utöver den maximala som tillåts av kretsens 460-volts genomsnittet, blir motorns strömförsörjning "obalanserad".
Orsakerna till misfired Spänning
Om man bit av processen misständningar, går spänningen vilse.

Motor obalans kan spåras till tre möjliga källor: ledningar, motorns bostäder eller själva motorn. En av de tre komponenterna kan ha producerat spänning än 1 procent av genomsnittet för kretsen. Spänningsosymmetri kan också destabilisera ett trefassystem grund av fluktuationer i motorns energi belastning. Enkelt uttryckt, kan motorn ha producerat för lite eller för mycket övergripande el. Defekter i anslutningarna strömkrets de kontakter motor eller rotor och stator lindningar kan alla orsaka oregelbunden elektrisk impedans mellan faserna. Ibland kommer en säkring att göra det.
Omedelbara effekter
Ett enkelt fel kan starta en kedjereaktion av omedelbar effekt på en motor.

Enligt NEMA, 1 procent obalans kan överbelasta motorn ström med 6 procent till 10 procent. Detta beror på obalans har skapat ökad ström och ökat motstånd. Motorn fungerar mycket svårare till kraftigt minskad effektivitet. Som elektrisk överbelastning intensifieras, har värmen en dominoeffekt på motorn. Även om det är tekniskt möjligt för en motor att hålla igång, är du kör på lånad tid. I värsta fall kan obalans orsaka en av motorns tre elektriska strömmar för att misslyckas.
Bestående effekter
När det inte kan "komma upp och gå," motorn kanske bara packa i.

Motorn som brinner dubbelt så starkt med obalans är mycket troligt att bränna ut före sin tid. Strömobalans skapar så mycket värme att motorisolationen kan bryta ner och skada motorn. En motor så saknar tillräcklig strömförsörjning kan inte nå sin normala vridmoment, eller kan bara stanna helt. Den goda nyheten för konsumenterna är tekniken: Nyare fordon är utformade för att upptäcka elektriska fasobalans innan en sådan wonky energidistribution leder till bilismen katastrof Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131981.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.