Hur fixar Dodge oljeläckage

Om din Dodge upplever oljeläckage, då du kommer att märka pooler av olja under bilen när den står parkerad. Vissa oljeläckage kan endast ske under körning, i vilket fall du kommer också att märka spår av olja där det sipprar från packningarna i Dodge motor. Även om det är omöjligt att granska varje situation packning förändring för varje Dodge, kommer den här artikeln att undersöka hur man byter den övre packningen ventilkåpan som ett exempel för hur du utför andra packning förändringar. Saker du behöver
Ventilkåpa packningssats
Duk
Mekaniker handskar
Hylsnyckelsats
Wrench set
oljetillsatsprodukter
Motorolja
Silikon
Catch pan
fordonsramper
Visa fler instruktioner
1

Höj din Dodge från marken genom att köra upp en uppsättning av bil ramper. Placera fordonet i parken och dra i nödbromsen så att fordonet är säkrad. Placera hugga block bakom bakhjulen för att förhindra att fordonet rullar bakåt som en extra säkerhetsåtgärd. Krypa under bilen, letar efter tecken på oljeläckage, som kan inkludera olja droppande eller kol uppbyggd på packningar som läcker.
2

Kontrollera oljenivån genom att öppna huven och ta bort oljestickan. Torka av mätstickan och sätt in det igen i oljestickan röret. Ta ur oljestickan och kontrollera oljenivån, vilket indikeras av de största och minsta hash på oljestickan. Om det finns för mycket olja i systemet, tappa ur oljan genom att placera en fångst pan under oljetanken och skruva ur avloppet bulten. Byt avloppet bulten och häll i alla utom en liter av oljan som tömdes. Om du har för mycket olja i ditt system, kommer det att orsaka extra tryck på packningarna och sippra ut tills en jämvikt uppnås. Kontrollera din oljenivån igen och se till att du har rätt oljenivå.
3

Byt oljan med en tyngre vikt motorolja. Använd en olja-förtjockning additiv, som säljs på auto-delar butiker i syfte att bidra till att minska läckage genom att göra oljan mer lättflytande.
4

Ta bort den övre ventilkåpan, vilket vanligtvis är fäst med en serie av bultar. Den ventilkåpan är där oljan hälls i fordonet från den övre delen av motorn. Manuellt ta bort så mycket av packningen som möjligt. Använd en plast kant eller en skruvmejsel för att ta bort packningen bitar som inte skulle komma ut genom att dra i dem med händerna. Rengör ytan på ventilkåpan packningsspår med en luddfri trasa. Montera den nya packningen och köra en liten silikonsträng över packningen, vilket kommer att hjälpa den att täta med den undre ventilkåpan. Skruva på ventilkåpan och torka av överskottet silikon från utsidan av packningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130129.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.