Vad motorproblem skulle jag med skadade topplock?

En motorblocket, ibland felaktigt kallas en "motor head" (troligen efter "topplocket"), är en viktig del för varje fungerande motor. En sprucken motorblocket inträffar när en punkt i det fasta motorblocket i bilen utvecklar en stressfraktur. Sprickor förekommer vanligen i ventilhus runt tändstiftshålen, nära förbränningskammare och nära avgasportarna, enligt Larry Carley, skriva för "Engine Builder Magazine" hemsida. När du börjar känna motorproblem vanligen förknippas med en sprucken motor huvudet, bör du komma till en mekaniker omedelbart innan problemet blir värre. Effekt
p Om en spricka utvecklas nära ventilhuset i motorblocket, kommer du få svårt att accelerera eller få någon form av vridmoment från motorn. Blocket är tänkt att vara ett slutet system. När detta system är sprucken, cylindrarna är oförmögna att generera den kraft som krävs för att svara på gaspedalen.
Heat

frostskyddsmedel och kylvätska cirkulerar hela motorblocket och bidra till att skapa värme när du slår på värmesystemet. Om du har en spricka i din motorblocket, är frostskyddsmedel inte cirkulera ordentligt och din bil värmare kommer inte att generera värme. Du kommer att höra fläkten arbetar och känner kall luft som kommer ur munstyckena, men bilen kommer inte att värma upp luften.
Rök

spricka någonstans i motorblocket kommer att tillåta vätskor att läcka när motorn är i drift. Eftersom dessa vätskor träffa heta delar av motorn, kommer du att se rök från under huven. De vanligaste vätskorna läcker är olja och kylarvätska. Alla har en distinkt lukt som en bilmekaniker lätt ska kunna identifiera.
Överhettning


När motorn inte kan cirkulera kylvätska eftersom kylmediet läcker ut genom sprickor i motorblocket, kan motorn överhettas. Vissa förare kommer att fortsätta att sätta kylvätska i kylaren och ignorera problemet. Men långvarig överhettning av din motor kan så småningom få den att ta upp och kräva en komplett motorbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131978.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.