Idle Trouble i en Yaris

Toyota Yaris är en subcompact bil som har funnits på marknaden sedan 1999. Yaris är en bränslesnål bil och har en ekonomisk 1,5-liters, fyrcylindrig motor. Användarna rapporterar ofta motorproblem när motorn är på och fordonet inte är i rörelse, annars känd som tomgång. Ojämn tomgång

När stannade vid rött ljus eller stoppskylt, kan förarna möter grov tomgång. Detta innebär att fordonet inte går på tomgång smidigt. Bilens varv per minut fluktuerar, vilket skapar en ryckig rörelse i motorn. Den runkar rörelse kan observeras i känslan av gaspedalen eller hela fordonet. Addera Accessoarer
Uneasy tomgång i Yaris kan uppstå när tillbehör, såsom strålkastare, är i bruk .

annat vanligt problem med en tomgång Yaris uppstår när tillbehören är på. Strålkastare, dimljus, luftkonditionering och värmare användning ökar grov och orolig tomgång.
Initial Acceleration


När fordonet går på tomgång och föraren inledningsvis släpper broms, kan en grov ryck kännas i motorn och märkte i bilens ursprungliga rörelser. Varvtalet ökas snabbt och planar därefter ut till normala nivåer.
Stalling

Yaris går mycket magert eftersom motorn är så liten och effektiv. Detta innebär att motorn används så lite bensin och olja som möjligt. Under 2006 återkallade Toyota flera fordon i USA, inklusive Yaris, på grund av en felaktig del. Denna defekt del orsakar fordonen att läcka olja och stall ut eller stänga helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131415.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.