Hur man tar bort en smaklös mögel lukt av bilens A /C

Få saker är så irriterande som rider runt i en bil som har en unken lukt. Lukten från mögel och mjöldagg kan sänka kvaliteten på en lång road trip, för att inte tala korta enheter runt stan eller en pendla till jobbet. Om du kan känna stanken från mögel, kan det finnas tillräckligt med sporer i luften för att kvitta en sinus attack eller allergisk reaktion. En bils luftkonditioneringssystem kan vara källan till den felande lukt. Det finns många åtgärder du kan vidta för att eliminera lukten själv och undvika kostsamma räkningar från en professionell bil renare eller specificera tjänsten. Saker du behöver
bomullspinnar
Fönsterputs Tvättsprit
antimikrobiell spraya
Biologisk lukt eliminator
Kommersiell luftkonditioneringen Spray
Vakuum Carpet Cleaner Review schampo
Desinfektionsmedel
Ozongenerator
Visa fler instruktioner
1

Slå på bilens luftkonditionering och lukta på luften som blåser ut ur de inre ventilerna. Om du upptäcker en stinkande, unken eller ruttet-ägg-liknande lukt enbart när klimatanläggningen är i drift, då det är förorenat av mögel - en typ av mögel. Parkera din bil utanför på en torr, blåsig, solig dag. Öppna huven och rulla ner alla fönster för att ventilera och torka ut hela bilen.
2

Torka din luftkonditionering förångare, eller kylelement genom att blåsa en hårtork i friska-luftintag. Försök att eliminera överflödig fukt från kondens som kommer att ge ett hem för växande mögel. Rulla ner fönstren och köra värmaren med fläkt vände hela vägen upp för att torka ut ventilationssystem. Doppa en bomullstuss i fönsterputs eller tvättsprit och torka av ventilerna för att döda någon levande mögel som hade migrerat från förångaren.
3

Coat luftkonditioneringen s luft-kylbatteri med en akryl-baserade anti-mikrobiella spray som stöter bort vatten och förstör livsmiljön för fukt-älskande mögel. Förhindra mögel från att etablera sig så att den inte kan sprida sin offensiv lukt till resten av bilen. Spraya ett anti-mikrobiellt eller enzym baserad biologisk lukt Eliminator direkt i de yttre luftintag ventiler för att döda mögel och dess tillhörande lukt. Behandla alla inre ventiler med produkten.
4

Kontrollera bilens föroreningsspecifik bort filterkanister, om det finns någon ansluten till din luftkonditionering enhet. Stäng av luftkonditioneringen s fläkt och spraya en kommersiell luft produkt conditioner renare i de inre ventilerna. Kör fläkten full gång att fördela renare, sedan slå på luftkonditioneringen och låt den gå i 5 till 10 minuter.
5

bort kvarvarande smaklös mögel lukt från bilens luftkonditionering som har spridit sig till bilens interiör. Dammsug mattan, och takklädsel grundligt. Schampo mattan för att ta bort ihärdig mögel luktar. Dimma eller spraya bilens interiör med ett desinfektionsmedel för att döda någon mögel mögel som kan ha vuxit ur sporer utvisats av luftkonditioneringen. Kör en ozongenerator i bilen med fönstren upp om lukten kvarstår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131971.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.