Lägga rätt mängd freon

När en bils luftkonditioneringssystem inte har rätt mängd freon, är enhetens prestanda äventyras. För mycket eller för lite freon kan resultera i luften som inte är lika coolt som det borde vara. Luftkonditionering ladda kit kommer med mätare för att läsa av trycket av freon i luftkonditionering. Genom att lägga till freon tills dessa mätare läste rätt PSI, kan du se till att din luftkonditionering körs med maximal prestanda. Saker du behöver
A /C laddning kit med mätare
Visa mer Instruktioner
1

Öppna bilens huva och hitta luftkonditioneringen höga tryck och lågtrycksportarna tjänster . Se instruktionsboken för deras exakta placering.
2

Starta bilen och slå på luftkonditioneringen på på högsta inställningarna. Låt bilen gå på tomgång i minst fem minuter.
3

Fäst lågt slangen tryckmätare som medföljde ladda kit till det låga trycket tjänsten port. Fäst höga slangen tryckmätare till det höga trycket tjänsten port.
4

Läs mätarna med luftkonditioneringen på högsta inställningarna. Den låga tryckmätare borde läsa någonstans mellan 20 till 35 PSI och den höga manometern bör läsa mellan 200 och 350 PSI. Om båda sidor är lägre än dessa värden, måste fordonet freon. Om båda mätarna läsa högre än normalt, har bilen för mycket freon.
5

Fäst burk av freon till lågt tryckmätare slang. Vrid ventilen på toppen av burken för att punktera kan och börja påfyllningsprocessen. Vrid ventilen i motsatt riktning för att stoppa påfyllningen en gång låg tryckmätare läser mellan 20 och 35 PSI.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129343.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.