Vilken typ av underhåll arbete görs på en 2005 Subaru Forester Med 45.000 Miles?

Från slutet av 1990 genom 2000-talet och in på 2010-talet, har Subaru blivit känd för att sälja robusta, men ändå bekväma, crossover fordon. I 1998 års modell kom om frisläppandet en helt ny crossover: Forester. När din 2005 Forester träffar 45.000 miles, är det dags för sex grundläggande underhåll för att hålla den i toppform i många år framöver. Motorolja och filter

45.000 miles, med tanke på att du har anslutit sig strikt till Subaru underhållsprogram, är ditt 2005 Forester grund för ett oljebyte. Subaru rekommenderar att du upprepar denna tjänst varje 7500 miles eller 7-1/2 månader - vilket som kommer först. Subaru stoppade oljefiltret och avtappningsplugg under en liten lucka på förarsidan av undersidan av Forester.

Subaru rekommenderar att fylla motorn med 4.2 qts. av API-certifierad SL 5W-30 energisparande motorolja. Om du inte kan hitta SL oljor, kan du ersätta den för energibesparande SJ motorolja. Du kan också använda 10W-30 eller 10W-40 motorolja istället för 5W-30, men bara om du bor i ett klimat där temperaturen aldrig sjunker under 0 grader C. Addera däck rotation och inspektion

Subaru rekommenderar också rotera och inspektera 2005 skogvaktare däck vid 45.000 mil märke, så länge du helt har anslutit sig till fordonets underhållsplan. Detta är ännu en underhållsåtgärd som Subaru rekommenderar att upprepa varje 7500 miles.

Subaru rekommenderar en standard rotation mönster för 2005 Forester. Detta innebär att de bakre däcken flyttas till framsidan och fronterna flyttas till baksidan -. Däcken kvar på samma sida av fordonet

Medan du rotera däcken, inspektera dem för slitage, sprickor, delning, bubblor eller torr röta. Vid inspektion av däck för slitage, leta efter slitlister - små upphöjda områden i dalarna i slitbanan - att vara även med däckets slitbana. Detta betyder att det är dags för nya däck.
Inspektera Bromsbelägg och Rotorer

Vid 45.000 mil punkt, rekommenderar Subaru inspektera bromsbeläggen och rotorer på din 2005 Subaru Forester. Subaru finner denna inspektion viktigt nog att rekommendera att upprepa det vid varje 15.000-mil intervall.

Du måste palla upp bilen och ta bort fronten, eller bakhjulen för att inspektera sina respektive bromsbelägg och rotor. Det är svårt att få en exakt mätning av bromsbelägg utan specialverktyg, men om dynan är mindre än en 1/4-tums i total tjocklek - inklusive friktionsmaterial och uppbackning plattan - det är dags att byta ut bromsbeläggen . Om du har en bromskloss bladmått, är den lägsta acceptabla tjockleken av varje kuddar friktionsmaterial 0.059 inches.

Vid inspektion av kuddar, kolla in rotorerna för eventuella synliga defekter, inklusive djupa spår, sprickbildning, varm spotting eller en spegelblank glans. Någon av dessa brister innebär att rotorn behöver bytas eller återuppstått, och du bör byta ut bromsbeläggen i processen. Om du äger en mikrometer, kan du även mäta tjockleken på skivan för att se om den behöver bytas ut. Den minsta tjocklek för 2005 skogvaktare rotorer är 0,870 inches på framsidan och 0,335 inches på baksidan.
Inspektera Bromsledningar och parkeringsbroms Operation

annan underhållsåtgärd rekommenderas på en 2005 Subaru Forester med 45.000 miles är kontroll av bromsledningar och justeringen av parkeringsbromsen. Inspektion av bromsledningar innebär visuellt kontrollera om läckor eller nyper i någon av bromsslangar och linjer.

Att kontrollera parkeringsbromsen, driva Forester vid ca 22 mph. Tryck på knappen parkeringsbromsen i och dra försiktigt upp på parkeringsbromsen tills du håller den med cirka 33 pounds av kraft. Kör bilen ca 1/8 av en mil med parkeringsbromsen hålls uppåt. Släpp parkeringsbromsen och stoppa fordonet. Upprepa denna procedur en gång till.

Tillåta fordonet att ställa och svalna i 5 till 10 minuter. Utan att trycka på knappen parkeringsbromsen, dra upp på bromsen sakta och räkna antalet klick hörs tills parkeringsbromsen handtaget känns fast. Det korrekta antalet klick är sju till åtta. Om parkeringsbromsen är för löst eller tight, kan du justera den genom att vrida justerskruven muttern på parkeringsbromsen handtaget.
Kontrollera Clutch

Subaru rekommenderar kontroll driften av kopplingen var 15.000 miles på 2005 Forester. Vid 45.000 miles, bör detta vara den tredje gången du bläddrar dess funktion. Den första punkten att kolla på kopplingen är vätskenivån. Kopplingen huvudcylinder är under huven, på förarens sida av brandväggen. Om nivån är under "Min" linje på behållaren, är det troligt att det finns antingen en läcka i systemet, eller kopplingen friktion material är arbete under specifikationen.

Nästa test är att kontrollera kopplingens funktion. Med motorn på tomgång, tryck och släpp kopplingen flera gånger för att försäkra att det inte finns några onormala ljud eller bindande av pedalen. Nästa, tryck ner kopplingen och lägger 2005 Forester i första växeln eller bakåt. En korrekt fungerande koppling kommer att möjliggöra överföring att flytta in i dessa växlar smidigt och utan ljud. Sedan, med motorn på tomgång, tryck på kopplingen, sätta bilen i första växeln och långsamt släppa kopplingen. Känn efter någon slirning, vilket indikerar att kopplingen inte fungerar korrekt.

Slutliga testet är det gratis-play test. Med motorn på tomgång och växeln i neutralläge, lätt tryck på kopplingspedalen med fingret tills det tar stopp - det är pedalens fri-play. Mät kopplingspedalen fria spel, om det inte är mellan 0.16 och 0,51 inches, det finns en koppling systemproblem
Styrsystem Inspektion

slutliga rekommendation till. 2005 Forester med 45.000 miles är att inspektera styrning och fjädringssystem. För att kontrollera styrning, höja framsidan av Forrester från marken med en domkraft, och ta varje framdäcket vid klockan 9 och klockan 3 positioner och skaka hjulet back-och-tillbaka. Om du upptäcker något glapp, finns det sannolikt en lös styrning komponent.

Att kontrollera framvagnen, jack upp framför bilen, och ta varje framdäcket kl 12 och 06:00 positioner och skaka hjulet igen, om du känner glapp, finns det sannolikt en suspension komponent som har misslyckats. För att kontrollera stagen, studsa varje hörn av bilen upp-och-ned och släpp den. Den Forester bör inte fortsätta att studsa när du släppte den. Om den gör det, har en strut misslyckats troligt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131968.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.