Hur du ändrar transmissionsolja i en 2006 Hyundai Accent

Din 2006 Hyundai Accent transmission beror på dess vätska för att fungera effektivt. Transmissionsolja i en Hyundai Accent ska bytas var 25.000 miles. Även denna del av rutinunderhåll är en ganska tidskrävande uppgift, är det långt mer kostnadseffektivt att ta itu med detta projekt hemma än att skicka bilen till en mekaniker och betala arbetskostnaderna per timme avgifter. Din Accents transmissionsolja ska SP-III, som kan köpas direkt hos din närmaste Hyundai-återförsäljare. Annat än att få denna specifika vätska, har du förmodligen allt som behövs för detta projekt rätt i ditt garage. Saker du behöver
Droppkar
Skyddsglasögon
Skyddshandskar
Funnel
8 liter SP-III transmissionsolja
Justerbar hylsnyckel
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen på plan mark efter ca 10 minuter att köra den för att värma transmissionsolja.
2

Använd fyra pallbockar nära den inre sidan av varje däck stödja din bil när den har höjts med en domkraft.
3

Steg tillbaka från din Accent och ser att bilen verkar ännu. Om det lutar något i någon riktning, fixa detta därför att du inte vill riskera att spilla transmissionsolja under förändringsprojekt.
4

Leta överföringen pan under framsidan av din bil, närmast din förarsidan. Överföringen pan bokstavligen ser ut som den nedre sidan av ett kök bakplåt, men med bultar fäst vid den.
5

Placera droppskålen precis under slutet av sändningen pan som har avtappningspluggen på sidan närmare mitten av bilens front.
6

Skruva bort avtappningspluggen på samma sätt som du skulle ta av toppen av en pop flaska. Tänk på att det varma transmissionsolja börjar hälla ut ur detta hål direkt, vilket är varför din spillbacken måste vara redo på marken precis nedanför denna plats.
7

Låt vätskan rinna av minst 10 minuter för att säkerställa att så mycket har tömts som möjligt.
8

Använd hylsnyckel för att lossa de resterande skruvarna på transmissionen pannan. Tänk på att en del vätska fortfarande sitter i botten av pannan, så du kommer inte vill att det ska tippa drastiskt i någon riktning som kan leda till att varm vätska för att bränna dig.
9

Töm Resten av den gamla vätskan från transmissionen pannan i din långpanna.
10

Använd din butik trasa och en liten mängd av avfettningsmedel för att utplåna överföringen pannan. Det är viktigt att följa upp med detta steg ordentligt, så att inga gamla föroreningar i pannan orsakar den nya vätskan att vanära.
11

Bolt överföring pan tillbaka på transmissionen, och se till att det är tätt sittande mot transmissionen.
12

Öppna huven på din bil och hitta påfyllningsporten för din sändning. Påfyllningsporten på en Hyundai Accent sitter rätt på toppen av transmissionen och ser ut som en vanlig skruvkork.
13

Öppna locket på växellådans påfyllningsporten och publicera en tratt direkt på öppningen.
14

Starta motorn så att överföringen blir varm när vätskan hälls i.
15

Häll transmissionsolja genom tratten, ett par liter vid en gång.
16

Lås din Accents nödbroms på plats även om du kommer att använda din vanliga bromspedalen under nästa steg.
17

Shift växellådans växlar efter varannan liter vätska, så att vätskan kommer i praktiken att gå igenom varje zon, smörja transmissionen.
18

Mät vätskenivån med bifogad oljestickan efter ca sex liter transmissionsolja. De flesta Accents kräver åtta liter vätska, men du vill vara försiktig för att inte ha ett överflöd, eftersom detta skulle skapa onödig sanering och avfall av transmissionsolja.
19

Förvandla din motor av efter oljestickan läser transmissionsolja som full, efter kapaciteten fill-line.
20

Ta jack står ut från under bilen och uncrank bilen jack sakta innan rengöring upp från transmissionsolja förändring. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126622.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.