Elektronisk Vs. Mekanisk Flasher Relay

Bilens blinkers och blinkers nödsituationer fungerar genom en timer som i sin tur driver en blottare relä. Elektroniska eller solid state blottare reläer har flera fördelar och några nackdelar över mekaniska reläer. Tyst
p Det finns inget klick när ett elektroniskt relä fungerar. Ändå vissa tillverkare lägger en klick eftersom förarna är vana att höra det när blinkers eller varningsblinkers är på.
Använda mindre ström

Elektroniska reläer har inte en spole och använder mycket lite ström. De kör också svalare.
Inga rörliga delar

Mekaniska blottare reläer använder en elektromagnet för att dra en spak för att driva en switch. Elektroniska reläer använder solid state-teknik utan rörliga delar.
Inga kontakter

Mekaniska reläer har kontakter som ofta slår på och av, vilket kan orsaka gnistbildning och så småningom bära dem ut. Elektroniska reläer har inga kontakter och håller längre.
Mer robust

Solid state elektroniska reläer tål betydligt mer fysisk misshandel och är ett bättre val för terrängfordon. Skärande mekaniska reläer kan orsaka felaktig funktion eller fel.
Dyrare

Elektroniska reläer kosta mer. I den osannolika händelse av fel, kommer du att betala mer för att ersätta en solid state relä än en mekanisk sådan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125362.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.