Hur man tar bort en Push Nut

Push mutter bult trotjänare, också helt enkelt kallas push-nötter, är metall hållare som trycks på en skruv eller bult så att skruven eller bulten inte kan backa, eller lossna och komma fri från vad det är bultad till. De används också ofta på barnleksaker med hjul, såsom trehjulingar. Push muttrarna har vinklade tänder på den sida som griper mot skaftet av bulten eller stången att de är fästa vid. Push nötter skjuts på för installation, men att ta bort dem krävs att de förstörs i processen. Saker du behöver
Sharp skruvmejsel eller mejsel
vice grepp
Vinkelslip
Ögonskydd
Handskydd
Hörselskydd
Visa fler instruktioner

1

Ta bort plastskyddet på muttern (om den använder en sådan) genom att försiktigt bända loss den med en skruvmejsel. När muttern är utsatt, använd en skruvmejsel för att bända bort den från ytan det sitter mot. Placera vice grepp på muttern och vrid den medan du drar bort det av bulten eller staven den är installerad på. Detta kan ta lite ansträngning och en kombination av nyfikna med skruvmejseln och dra med vice grepp.
2

Bryt muttern med en skruvmejsel eller mejsel. Ett sätt att ta bort en push mutter är genom att föra in toppen av en skarp skruvmejsel eller en mejsel mellan tänderna hos muttern och bulten. Bänd tänderna på muttern upp tills de böjas eller brytas, vilket gör att muttern som skall avlägsnas från bulten. Om du inte vill repa bulten att muttern är installerad på, är detta inte den bästa borttagning metod.
3

Slipa muttern bort av bulten med en vinkelslip . Se till att du har tillräckligt med utrymme och arbetsrum när du använder denna borttagning metod. Vid behov tar bort komponenter nära bulten och muttern så att de inte skadas. Placera en slipskiva på vinkelslipen. Försiktigt slipa ner tänderna på muttern så att den kan tas bort från bulten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131941.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.