Så här kontrollerar Fluid Power Steering i en Chevy Silverado

Chevy Silverado ägare som upplever styrningen svårigheter kan upptäcka att den skyldige är en mindre än idealisk nivå styrservoolja. Ett servostyrning system som inte har en adekvat styrservoolja kommer att avslöjas av en av ett par av symptomen: A knackar ljud från servopumpen är en indikator på att servostyrningen inte har tillräcklig med vätska, men den mest märkbara symptom på en vätskebrist är svårigheten att styra fordonet vid lägre hastigheter. Saker du behöver
ren handduk
GM styrservoolja
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på Chevy Silverado. Den Huvlås brytaren är placerad i foten-väl, strax under instrumentpanelen i förarens sida av kabinen.
2

Starta motorn. Låt trucken på tomgång i fem minuter. Vrid ratten hela vägen till höger och sedan till vänster.
3

Ta makten cap steering fluid, som ligger på höger sida av motorn, precis bakom Serpentine belt .
4

Rengör mätstickan sitter i locket med en handduk. Sätt tillbaka locket på styrservoolja.
5

Ta bort locket och läs nivån på oljestickan. Två linjer kommer att märkas på mätstickan, den undre raden är en läsning för när motorn är kall (vilket betyder att den inte har varit igång i mer än 20 minuter under de senaste fyra timmarna). Linjen närmare kapsyllockdelen är den "heta" linje. Vätskan linjen ska vara på eller över "heta /full" linjen på mätstickan.
6

Fyll Silverado kraftbehållare steering fluid Om dip-stick visar att vätskenivån är lägre än den "heta /full" linje. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126212.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.