Vad kan man göra för en bullriga svänghjul

Noisy svänghjul kan bli en olägenhet för förare under deras dagliga pendla. Det kan bli nödvändigt att göra något åt ​​bullret. Men att hitta problemet med vad som är fel med din svänghjul innebär en hel del arbete. Bullriga svänghjul är i början av att berätta allt du behöver veta om det inre arbetet i ditt fordon. Varför buller och slipning?

När kopplingen griper in i växeln, förbinder den med svänghjulet att påbörja rörelse av ditt fordon. Efter flera långa miles och möjligen ett par dåliga växlingar längs vägen, kan kontaktpunkterna för din svänghjul blivit slitna och orsaka att bilen inte kan förskjutas så bra som det brukade. Fortsätter att köra på detta kommer i stället bara att orsaka mer skada än nytta, eftersom den kommer att kämpa in i växeln och fortsätta att bära på sig själv och kopplingen.
Hur fixar jag det?

p Det finns två sätt att lösa detta problem. Om svänghjulet bara ser slitna och har inga större sprickor eller skador, kan du försöka få den återuppstått. Svänghjul resurfacing är en process där den körs genom en maskin för att göra ytan av svänghjulet smidig och ta ut eventuella fördjupningar som kan orsaka buller. Detta är det billigare alternativet, även om det finns skador på svänghjulet och den är sprucken, då ersättning är den enda andra alternativet.

Vill ersätta ett svänghjul, måste du ta bort överföringen och öppna den för att komma till balanshjulsarrangemanget. Detta är en mycket komplicerad uppgift som endast bör utföras av en erfaren mekaniker. Medan svänghjulet självt inte kostar en arm och ett ben, är installationen mycket engagerade, och det innebär att spendera en bra summa pengar för en mekaniker sköta byte, vilket kan kosta allt från $ 800 till $ 1100.
Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125516.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.