Hur ändrar jag bromsbeläggen på en 1995 Toyota Avalon?

Den 1995 Toyota Avalon har skivbromsar som kräver regelbundet underhåll för att säkerställa att bromsbelägg och rotorer fungera korrekt. Toyota rekommenderar att du byter ut bromsbeläggen var 50.000 miles, men mer frekvent tjänsten (inklusive ersättare) kan vara i ordning. Den kritiska nivån för slitage för Avalons bromsbelägg är 2 mm av pad yta. Ett bromsbelägg som har burits under 2 mm tjockt kan poängsätta broms rotorer och orsaka skador på själva skivan och äventyra prestandan hos bromsarna. Saker du behöver
Turkiet Baster
Droppkar
Däck järn
Jack
Jack står
13 mm skiftnyckel
Bromsbelägg
bromsfett
C- klämma eller låsande tänger
Bromsrengöringsmedel
Stålborste
bromsvätska
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Park Avalon på en plan yta. Dra åt parkeringsbromsen och stäng av motorn. Pop huven och flytta till framsidan av fordonet med en kalkon baster och droppskålen. Lyft huven och ta bort locket huvudcylindern. Locket är belägen till höger om motorn. Sifon hälften av bromsvätska från huvudcylindern. Placera locket löst över huvudcylindern.
2

Lossa muttrarna på de främre och bakre hjul med däck järn. Placera domkraften under ramen av bilen, på framsidan av fordonet. Lyft Avalon och vila de främre axlarna på pallbockar. Ta bort framhjulsdrivna klackarna. Ta bort de främre hjulen.
3

Nå bakom bromsoken att hitta bromsok bultar. Ta bort de två skruvarna med en 13-mm hylsnyckel. Lyft bromsok från rotorn och vila den på toppen av styrarmen eller chock tornet ovanför bromsen.
4

Kläm låsmekanismen på toppen av bromsbeläggen och dra dem från spåren av bromsok fästet. Bromsbeläggen sitter på vardera sidan av bromsskivan, inuti skårorna på bromsok fästet.
5

Spray bromsok fästet och rotor med broms renare. Rengör bromsdamm och rost närvarande med en stålborste.
6

Placera en av de slitna bromsbelägg sidled över både bromsok kolvarna inuti bromsoket. Kläm fast dynan mot kolvarna med en C-klämma eller tång låsning. Pressa kolvarna inuti bromsoket med klämman eller tång för att skapa utrymme för de nya bromsbelägg. Ta bort klämman eller tång när båda kolvarna har varit deprimerad i bromsoket.
7

bromsa fett på baksidan av den nya bromsbelägg och skjut in dem i Bromsokshållare monteringsslitsar. Placera bromsoket över de nya bromsbelägg och skruva i bromsok bultar. Flytta framhjulet på hjulbultarna och skruva på muttrarna.
8

Upprepa steg 3 till 7 för de övriga främre bromsarna.
9

Lyft framsidan av Avalon med domkraften och ta bort domkraften. Dra åt hjulmuttrarna med däck järn. Sänk framhjulen mot marken.
10

Återgå till huvudcylindern innan du går vidare till de bakre bromsarna. Kontrollera om bromsvätskan i huvudcylindern är nära till bristningsgränsen. Avlägsna vätska vid behov för att undvika spill.
11

Lossa muttrarna på de bakre hjulen och lyft baksidan av Toyota. Ändra de bakre bromsbeläggen som du gjorde de främre dynorna. De bakre bromsoken har bara en kolv så det finns ingen anledning att använda en sliten bromsbelägg för att trycka kolvarna. Placera C-klämman eller tång direkt på kolven för att tvinga in det i bromsoket.
12

Lyft den bakre änden av Avalon efter den bakre dynan ersättning och ta bort domkraften. Dra åt varje lug nut. Sänk ner de bakre däcken till marken.
13

Ta bort huvudcylinder locket och kontrollera nivån på bromsvätska i behållaren. Använd en tratt för att lägga vätska som behövs. Sätt på locket och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126989.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.