Felsökning S-10 Xtreme

Sedan den introducerades i början av 1980 som en inhemsk svar på de små och billiga bilar som införts av japanska tillverkare, har S-10 varit ett inslag av Chevy truck lineupen. Medan S-10 Xtreme skiljer sig drastiskt från den vanliga S-10 i termer av dess yttre utseende, delar den nästan alla av samma interna som den vanliga S-10. Vidare är samma bruksanvisning som medföljer ordinarie S-10 lastbil försedd med S-10 Xtreme. Lyckligtvis felsöker S-10 Xtreme är så enkelt som att felsöka vanliga S-10. Saker du behöver
Rag
Oil
Luftfilter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera truckens batteri för att säkerställa att tillräcklig kraft är tillgänglig för start lastbilen samt driver de installerade elektriska apparater. Öppna huven av lastbilen genom att dra i Huvlås nivå ligger på den nedre vänstra sidan av instrumentpanelen. Tryck den sekundära huvfäste placerad på den främre kanten av huven och motorhuven. Stöd köksfläkten med huven stötta och lokalisera batteriet ligger nära framsidan av motorrummet till vänster. Se till både positiva och negativa kablarna är ordentligt anslutna och inte skadade. Kontrollera att det inte finns några tecken på korrosion eller onormalt slitage. Om det inte finns några yttre tecken på skador, får batteriet testat.
2

Se lastbilen har tillräckligt med olja. Stäng av trucken och låt motorn olja och då för att rinna tillbaka i oljetråget. Efter några minuter, öppna truckens huven och leta reda på oljestickan. Mätstickan har en vit ring fäst vid den och ligger på den vänstra sidan av motorn vik nära batteriet. Dra ringen och rengör det med en trasa eller duk. Placera mätstickan igen Ta ur oljestickan och kontrollera att oljan är över "ADD" linje. Om oljan är vid eller under "ADD" linje, lägga till minst 1 qt. av olja till trucken.
3

Verifiera att luftfiltret inte behöver bytas ut. Stäng av trucken och låt motorrummet svalna. Leta filtret genom att titta nära den främre höger i motorrummet intill vindrutan spolarvätskebehållaren. Ta bort locket genom att lossa fästanordningarna som håller den på plats. Inspektera filtret och byt ut den om det finns tecken på stort slitage, damm eller smuts.
4

Kontrollera transmissionsolja genom att undersöka oljestickan transmissionsolja. Parkera fordonet på ett plant underlag med motorn igång. Engagera parkering paus och flytta genom alla växlarna pausa på varje växel i ca 3 sekunder. Låt bilen gå på tomgång i 3 minuter eller mer och sedan öppna huven och ta bort oljestickan transmissionsolja medan lastbilen är fortfarande igång. Mätstickan sitter i mitten av motorrummet och har ett lås och växel symbol på det. Torka av oljestickan med en trasa eller trasa och sätt tillbaka den i 3 sekunder. Ta ur oljestickan och undersöka den för att se till att vätskan är inom acceptabla nivåer markerade på oljestickan för en "Hot" läsning.
5

Inspektera kylvätskebehållaren att garantera tillräcklig kylning vätska i systemet . Öppna huven och leta kylvätskebehållaren placerad på vänster sida av motorrummet. Visuellt bekräfta kylmediet är vid eller över ovanför "Add" linje som visas på sidan av behållaren.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131896.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.