Vilka är orsakerna till apelsinskal i Gel Coat?

Gel coat är en typ av skyddande harts finish som används för beläggning av många ytor, inklusive olika bil-och båtar. Även om denna yta är hållbart, kan den skadas. Däremot kan lägga till ett nytt lager av gelcoat orsaka oönskade texturering effekter, såsom "apelsinskal." Det finns flera orsaker till apelsinskal, och veta orsakerna kommer att hjälpa dig att undvika denna effekt. Application Material

Gelcoat kan tillämpas på ett antal olika sätt. Om förtunnad, kan det sprutas på en yta med en bil sprutpistol eller en annan typ av sprayfärg pistol. Den kan även penslas eller rullas på en yta. Emellertid, sprutning gelcoat alltid orsakar en liten mängd av textur, oavsett hur noga målare sprutar den. En rulle är ett enkelt sätt att applicera gelcoat, särskilt för någon som inte är utbildade för att hantera de säkerhetsrutiner som krävs för att spraya harts material, men naturligtvis gör apelsinskal och bubblor på grund av strukturen på rullen.

Gallring
coat

Gel är en blandning av harts och katalysator, och skapar en mycket tjock och visköst material. Att användas i en sprutpistol, måste gelcoat förtunnas. Om gelcoat sätts direkt till en sprutpistol, kommer det att skapa en tjock, klibbig och strukturerad yta, och kan täppa till sprutpistolen. Felaktigt förtunnad gelcoat är en viktig orsak till överdriven apelsinskal. Gelcoat kan förtunnas med en blandning av styren och aceton, men inte mer än 10 procent aceton bör läggas, eftersom det kommer tråkigt den färdiga beläggningen. Andra tillsatser är också lämplig för gallring gelcoat.
Application Technique

gelcoat är mycket sannolikt kommer att ha en struktur oberoende av skicklighet målare, som har en bra teknik minskar mängden apelsinskal. Tjockt tillämpade rockar, pausa för länge på ett område, och går för snabbt eller för långsamt all orsak konsistens och hål i gelcoat. Likaså kan texturen inträffa när gelcoaten inte appliceras under ideala förhållanden. Gelcoat härdar snabbare i värme, vilket kan vara önskvärt, men om den tillämpas när vädret är för varmt eller om det tillämpas i direkt solljus, kan ytan härda för snabbt och orsaka konsistens.

Att förebygga och reparera Orange Peel

Rätt förberedelser är vägen att säkerställa bästa resultat när de tillämpar ett nytt lager av gelcoat. Ytan som ska beläggas måste vara mycket ren, helt fri från vax, smidig och väl slipat. Gelcoat kan också slipas när den har härdat, vilket minskar apelsinskal. Korrekt gallring gelcoaten förhindrar apelsinskal också. Dessutom har många företag säljer tillsatser som kan blandas in i gelcoat för att hjälpa till att skapa en smidig, jämn finish utan oönskad textur. Om gelcoat appliceras med sprutpistol, skapar ett sug sprutpistol mindre apelsinskal än en gravitation sprutpistol.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131897.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.