Hur kan spåra Elektriska Auto Wires

I din bil finns flera miles av elektriska ledningar. Vissa är tjocka kablar som ansluter till kraftfulla föremål såsom startmotor och generator, men de flesta är samma tjocklek som sladdar som ansluts till stereon. Om du upptäcker att du har ett elfel i bilen, kan du följa en logisk metod för att spåra källan till problemet. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

hitta dina säkringsdosan. Det kan inne i bilen eller under huven eller i bagageutrymmet. Din bil handbok kommer att berätta om just din säkringsboxen är placerad. Säkringsdosan är en plats i bilen där varje elektrisk tråd möter, så det är det bästa stället att börja spåra en viss tråd.
2

Ta bort locket säkringsdosan. Lossa det eller ta bort skruvarna med en skruvmejsel, och ta bort locket.
3

Titta inuti säkringsboxen för att lokalisera säkringen som länkar till tråden du försöker spåra. Varje säkring har en etikett bredvid den eller, alternativt, en märkt diagram på insidan eller utsidan av höljet. Till exempel, om du försöker spåra ledningarna för dina strålkastare, sedan leta efter lämpligt märkt säkring.
4

Titta noga på säkringen du har valt. Du kommer att se en tråd som går till och från säkringen. Använda strålkastare som exempel, går en tråd mot batteriet medan den andra kabeln går till strålkastare switch, sedan till strålkastarna.
5

alltid kontrollera säkringen först, eftersom det är sannolikt att vara orsaken för elektriskt fel. En säkringsdosa innehåller vanligtvis ett urval av olika säkringar så bänd ut säkringen med hjälp av s liten skruvmejsel. Läs etiketten för att förvissa sig om ampere, sedan sätta in en ersättare säkring som har samma amperetal. Tryck den på plats med hjälp av fingrarna. Kontrollera den elektriska apparaten för att se om problemet har lösts.
6

Notera färgen på kablarna som är anslutna till säkringen. De flesta ledningar är lite olika färger, vilket gör identifieringen lättare. Till exempel kan det finnas tre eller fyra röda trådar, men det är troligt att varje tråd har olika markeringar som olikfärgade band eller ringar runt tråden.
7

Följ den färgade kabeln så gott du kan. Gå till växeln du använder för att slå på den elektriska apparaten att ledningarna ansluter till. Titta på baksidan av växeln och du kommer att hitta samma färgade kabeln som du noterade i säkringsboxen. Kontrollera om kabeln är ansluten. Om den inte är ansluten, anslut den igen och din elektriska utrustningen kommer att fungera. Leta efter samma färgade kabeln som lämnar en annan terminal på strömbrytaren och kontrollera dess anslutning.
8

Titta på baksidan av elektrisk objekt och du kommer att se samma färgade kabeln som ansluter till säkringen och byta. Kontrollera att den är ansluten. Du har nu spårat tråden från säkringen till den elektriska apparaten, så nu måste du spåra den andra kabeln från säkringsdosan till batteriet.
9

Öppna fordonets huva. Titta på den positiva batteripolen märkt "+". Du kommer att se ett par tjocka röda kablar som du kan ignorera. Följ andra kablar - det kan vara två, så följ dem båda. De går en förpackad enhet, där trådarna separera och gå till säkringsdosan. Ta bort luckan genom att losstagning det eller ta bort skruvarna som håller den på plats.
10

Titta inuti enheten och du ser många trådar anslutna. Leta efter samma färgade kabeln som du noterade i säkringsskåpet och kontrollera dess anslutning. Du har spårat tråden för den särskilda elektriska objekt du bläddrar. Du kan upprepa processen för någon annan tråd du behöver spåra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131866.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.