Vad är funktionen av svänghjulet?

Även om deras exakta funktioner varierar beroende på applikation, svänghjul ger motorn balans till ett stort antal små och stora motorapplikationer. Dessa till synes enkla enheter kommer i en mängd olika former och storlekar, och säkerställer en jämn ström under en motors fyra cykler, med hjälp av lagrad energi i form av tröghet. Svänghjul i Fordon med automatisk växellåda

Kanske den mest grundläggande typen av svänghjul, men lika viktigt för korrekt motorns balans, är den typ som finns i bilar med automatisk växellåda. Fäst direkt på motorns vevaxel, ett svänghjul s tunga, 12-15-tums stål skivor snurra längs inom motorn. Denna balansgång Systemet jämnar ut motorns effekt-slag - som kan ske i en takt så lite som två gånger per rotation av vevaxeln i en fyrcylindrig motor - att ge konsekvent rotation. Skivans vikt och storlek innebär att det sätter en belastning på motorn, motsätter acceleration under power-stroke och motsätter retardation mellan power-stroke.
Svänghjul På bilar med manuell växellåda

Förutom att balansera motorns effekt-taktare, svänghjul i manuellt växlade bilar ger också friktionen för kopplingssystemet. Designad med polerade och friktion-bärande ytor, dessa tandade svänghjul säkerställa korrekt koppling prestanda.
Liten motor Svänghjul

liten motor applikationer, svänghjul fungerar i en mängd olika sätt, förutom att balansera motorn. Ofta är dessa mindre svänghjul (jämfört med bil svänghjul) är fenor för att ge ett primitivt kylsystem. Dessutom kan små motorer svänghjul innehåller magneter som producerar en elektrisk laddning som svänghjulet snurrar, ladda batterier eller andra komponenter. Sedan 1982 har små svänghjul bromsar också krävts för att säkert stoppa gräsklippare blad inom tre sekunder.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131803.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.