Chevy 4.3 Vortec Head Vridmoment specifikation

År 1998 började GM producera en linje av motorer med namnet "Vortec." Denna rad av motorer, vilket inkluderar 4,3-liters V-6, skapar en virvel i motorns förbränningsrum för att blanda luft och bränsle mer effektivt. Den 4,3-liters V-6 var tillverkarens första tillgängliga Vortec motor. Cylinderhuvud

I en motor, sitter cylinderhuvudet, även kallad huvudet, över motorns cylindrar på motorblocket. Hela komponenten består av en plattform som innehåller ventiler och tändstift. Tillverkarna fastställa vridmoment specifikationer för att se till att alla skruvar och muttrar är åtdragna till att nödvändig och lämplig grad. Vridmoment avser den kraft som krävs för att rotera ett objekt, i detta fall en mutter eller en bult, runt en axel punkt eller svänga.
Specifikationer

motorer tillverkats före 1996 kräver de topplocksskruvarna 65 foot-pounds av vridmoment. I motorer som gjorts under eller efter 1996, de topplocksskruvarna 22 foot-pounds av vridmoment. I båda fallen måste bultarna dras åt två gånger.
Relaterade specifikationer

De fyra inre bultar avgasgrenrör i alla 4.3L V6-motorer fäster topplocket med 30 foot-pounds av vridmoment, och alla andra skruvar gå med 20 foot-pounds. Insugningsröret bultarna kräver 33 foot-pounds av vridmoment för att gå ordentligt med topplocket.

Tändstiften som kräver 11 foot-pounds av vridmoment för att fästa till topplocket. Ventilen omfattar i pre-1996 motorer behöver 7.5 mul-pounds av vridmoment, och 1996 och senare motorer, 8.83 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129388.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.