Hur Inspektera Drivlina i en Mercury Cougar

Undvik kostsamma reparationer på din Mercury Cougar genom att utföra regelbundna inspektioner av drivlinan. Använd dina ögon och öron för att hålla koll på eventuella problem som kan göra att du blir strandsatta eller att vara i en olycka. En årlig kontroll av bilens drivlina kunde gå en lång väg för att hjälpa dig att undvika allvarliga problem. Saker du behöver
Hoist
gamla trasor
Visa fler instruktioner
1

Utför drivlinan inspektion var 12 månader eller 15.000 miles för att bibehålla 3 år /36.000 mil drivlinan garanti som medföljer Mercury Cougar. Drivlinan Garantin täcker de inre motordelar, överföring, axlar och hjul.
2

provköra din Mercury Cougar, lyssna noga för några ovanliga ljud, som klickande eller clunking när du re cruising på en låg hastighet, ett klickande ljud när du slår eller clunks när du runt ett hörn. Någon av dessa ljud kan tyda på problem med drivlinan.
3

Parkera bilen och öppna huven för att kontrollera vätskenivåer för olja och transmissionen. Med motorn igång, kontrollera överföringen med mätstickan på passagerarsidan nära baksidan av motorblocket. Torka av mätstickan, sätt i den igen och sedan ta bort den för att få en behandling, och tillsätt mer vätska om låg.
4

Dra oljestickan framifrån förarsidan av motorn när du stänger Mercury Cougar motor. Följ samma process som du gjorde för att kontrollera transmissionsolja. Kontrollera att motorn är vid normal arbetstemperatur innan du kontrollerar antingen vätska.
5

Titta på alla komponenter i bilens drivlina. Lyft Cougar på en lyftanordning och leta efter eventuella tecken på brott eller slitage på axlar som ansluter drivaxeln till hjulen.
6

Undersök stövlar på CV lederna för skador. Du bör göra detta varje gång du byter olja eller oftare för att fånga en RIP före gemensamma skador uppstår, vilket kan vara en dyr reparation. Leta efter tunga fett på bromsarna eller insidan av bakhjulen, vilket kan tyda på en sönderriven boot. Kontrollera också för saknade klämmor.
7

Kontrollera läckage av vätskor från sälar eller skarvar. Vid den yttre änden av drivaxeln, kontrollera stödfästena för drivlinan för att se till att de är täta.
8

Sänk bilen och kontrollera alla slangar och klämmor knutna till motorn och som kommer från olje-och luftfilter. Garantin täcker inte dem, och det skulle kunna skapa större problem om de bryter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124357.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.