Hjulinställning Definitioner

Hjulinställning är lika viktigt som det låter. Medan något komplicerat, justering behöver inte vara laser-alkemi svart konst som en del tror att det är, anpassning specifikationer är faktiskt ganska lätt att förstå, förutsatt att du vet en del av ordförrådet gå i. Camber

Ställ dig framför din bil och dra en vertikal linje rakt upp ur marken framför däcket. Graden av välvning är den vinkel vid vilken den övre delen av däcket lutar inåt eller utåt från den vertikala linjen. Positiv camber är när den övre delen av däcket lutar sig ut, och negativ camber är när det lutar i. Lite negativ camber (inåt lean) kommer att förbättra hanteringen, men gör att däcket att bära snabbare och minskar dragkraft tillgänglig för bromsning och acceleration . Zero camber (däck helt vertikalt) är bra för acceleration, bromsning och däckslitage, men ont hantering.
Toe

Toe-in eller toe-out hänvisar till orientering av däcken mot varandra. Om framsidan av däcken pekar inåt, mot varandra, har bilen "toe-in." Om den främre av däcken pekar utåt är däcken set med toe-out. För bästa effektivitet och bästa livslängd på däcken, ska däcken ha noll-toe motorvägsfart, så att hjulen alltid peka rakt fram. De flesta bilar behöver ett par grader av toe-in, eftersom däcken kommer att tendera att toe-ut som luft pressar ner på framsidan av bilen vid motorvägen hastighet. Lite extra toe-in kommer att uppmuntra linjärt stabilitet, medan toe-out tillåter axeln att byta riktning lättare.
Caster

Caster ISN 't justerbar på de flesta bilar, men dess en viktig konstruktion övervägande. Om du drar en linje från styrningen svänga på en styrarm ner genom svänga på den andra, är vinkeln att detta skiljer sig från den vertikala kallas Caster. Om denna rad lutas framåt (den översta svängtappen är längre framåt än den nedre), då det hjul är negativ. Om linjen lutar bakåt, det är positivt. Tänk på hjulen på en kundvagn, hjulens offset pivot håller hjulen pekade rakt fram hela tiden. Positiv caster ökar linjärt stabilitet och styrning återkoppling, eftersom det bidrar till att hålla hjulet pekade rakt fram.
Thrust Angle
vinkel

Thrust avser däcken på en enaxlad orientering till fordonets centrumlinje. För att uttrycka det enkelt, om båda däcken pekar åt vänster eller höger (som rattar gör samtidigt vrida), så att axeln har en dragkraft annan vinkel än noll. I de flesta fall är någon form av dragkraft vinkel dåligt, eftersom det i huvudsak orsakar en viss axel för att försöka vända hela tiden. På framsidan styraxel, kommer en dragkraft vinkel annan än noll göra att bilen för att dra åt vänster eller höger. En bakaxel dragkraft vinkel gör att bilen att vända åt sidan eller "hund-track" under resa rakt ner på vägen. Såvida du racing på en cirkel spår, bör dragkraft vinkel standard alltid till noll.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131798.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.