Effekterna av Ljuddämpare

Ljuddämparen på din bil är en viktig aspekt av avgassystemet ansvarar i första hand som ett brus styranordning. Halsdukar kan också ha prestanda fördelar och kan även förbättra bränsleeffektiviteten. Ljuddämpare tenderar att korrodera efter en tid och måste bytas ut. Ljuddämpning

Ljuddämpare är belägen vid slutet av fordonets avgassystem, fast många fordon använder en sekundär ljuddämpare (oftast mindre än den primära ljuddämparen på änden av avgaserna) belägen halvvägs ner avgaserna. Det huvudsakliga syftet med en ljuddämpare är att tysta (eller dämpar) ljudet som en motor gör. Inuti ljuddämparen huset är en serie rör som ljudvågorna från motorn dirigeras via vilket kraftigt reducerar bullret som kommer ut ur avgasröret. De flesta lager fordon har väldigt tyst avgassystem att uppfylla högt ställda bullerkrav regler.
Prestanda och Ljudförbättring

Beroende på utformning, kan ljuddämpare har också en prestanda fördel. Lager ljuddämparna är oftast ganska restriktiva och ofta ersätts med prestanda halsdukar för att möjliggöra ökad luftflöde som förbrukade avgaserna lämnar motorn. Högpresterande halsdukar, som vanligtvis är gjorda av rostfritt stål, har en inre konstruktion som är mindre restriktiv som luft-och ljudvågor passerar genom den, vilket resulterar i mer effekt från motorn och en högre avgasljud. Beroende på typ och storlek av motorn, kan detta ljud vara antingen djupare (vanligtvis på större motorer som V8) eller högre sluttande (på fyrcylindriga motorer). En föreställning ljuddämparen används vanligtvis i samförstånd med en större diameter prestanda avgassystem för bästa effekt. Eftersom ett fritt flöde ljuddämparen hjälper en motor att köra mer effektivt, kan det också resultera i något förbättrad bränsleekonomi.
Utseende

Ljuddämpare också kan ha effekten att förbättra ett fordons utseende även om det inte är den mest uppenbara komponenten av ett fordon som det är undangömt under bilen och är vanligen utom synhåll. Företag som borla och Magnaflow gör mycket snygga rostfria ljuddämpare som är en förbättring, utseende-wise, över de vanliga stål halsdukar som de flesta bilar är utrustade med från fabrik.
Effekter av gamla eller korroderade Ljuddämpare

När halsdukar blir gammal och rostig, kan de vara en skuld. Om det finns hål i ljuddämparen, kan avgaser fly innan de leds ut i slutet av avgaser och kan finna sin väg in i det inre, som är potentiellt farlig för de åkande om röken andades in kontinuerligt. Gamla ljuddämparna kan också göra en bil starkare om de inte dämpa ljudet på det sätt som de är avsedda att.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125735.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.