Vad är dragstänger på en bil?

Dragstänger är viktiga delar i en bil styrsystem, tjänar till att både länken hjulen till varandra och till styrväxeln ligger i mitten av chassit, mellan hjulen. Tekniskt, en bil är dragstänger är mer av en mekanisk koppling än en "tie rod" i teknisk mening, men det är en vanlig bil term ändå. Syfte

Tekniskt sett är den strukturella funktionen av en dragstång funktion densamma som av en kabel, eftersom den är utformad för att bära endast ett drag (sträckning) laddar snarare än ett drag, tryck-och sidled ( böjning) belastning. En bil without dragstänger uppleva alla dessa krafter, dra hjulen mot centrum (dragkraft), trycka dem utåt (tryckkraft) och resterande rakt i processen.
Plats och justering

Dragstänger kan köra hela bredden av bilen, från hjul till hjul, eller de kan sluta vid vardera änden av en rack-and-pinion styrväxel. Om bilen använder en gammaldags recirkulerande-ball styrsystem kommer styrväxeln ansluta till parallellstaget via en vertikal Pittman arm, annars dragstängerna bult till utgången på vardera sidan av styrväxeln. En gängad dryck på styrstag tillåter slutanvändaren att justera mängden "toe-in" (på framsidan av hjulen pekar mot varandra) eller toe-out (den framför hjulen pekar utåt).
Addera Underlåtenhet

dragstång själv kommer bara att misslyckas om det blir böjt eller, men dess koppling punkter kan slitas ut eller gå sönder när som helst. Beroende på systemet, kan dragstången har sfäriska ändar (Heim leder), bussningar, bultar eller lager ansluter stången till Styrspindlar eller till styrväxeln. Om någon av dessa leder slits ut, kan styrningen hamna känsla vaga eller slarvig. Regelrätt misslyckande kan leda till total förlust av styrförmåga under ett eller båda framhjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131781.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.