Varför är min Check Engine Light On?

Med "check engine" lampan på, skulle biltekniker behöva fastställa orsaken från ett relativt brett spektrum av faktorer, från harmlöst till allvarliga. Historia

1981, med spridningen av omborddiagnos (OBD-system), krävde federal lag varje bil ska ha en vanlig "check engine" light-funktionen för att övervaka nivån av utsläpp från fordon. Addera Identification

"check engine" lyser varierar från en bil till en annan. De skulle kunna stavas som "kontrollera motorn", "tjänsten motorn snart" eller företrädas av en avbildning av en verklig fordonets motor.
Betydelse
p Det är aldrig tillrådligt att undvika det "check engine" light när det är på så att du kan tillåta skada i den mån du kan behöva byta hela motorn.
Diagnostics

För att ta reda på varför den "check engine" lampan tänds, måste mekanikern att hämta en felkod loggas i bilens dator minne med en diagnostisk läsare. Detta är på grund av en federal lag 1996 som krävde biltillverkare i USA att uppgradera till OBD II, ett mer sofistikerat system som kräver diagnostiska tester.
Reparation /ersättning
< p> Baserat på vad de diagnostiska testerna ger, sorten och kostnaden för reparation eller utbyte varierar. Det skulle kunna innebära en vakuumslang, sensorer syre eller katalysator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124969.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.