Felsökning av en GM Auto elektrisk apparat

Enligt en 2008 Reuters artikel, påminde General Motors 857.735 fordon på grund av elektriska problem. Medan GM strävar efter att lösa problem med sin bil elektriska apparater, bilägare möter ibland svårigheter med olika elektriska komponenter. Det finns några grundläggande felsökning principer att komma ihåg när du upptäcker problem med bil-enheter - från funktionsstörning vindrutetorkare, lampor och radioapparater till elektriska lås. Den regelbundna inspektion och skötsel av bil-enheter kan förhindra ovälkomna elektriska komponentfel. Saker du behöver
Voltmeter
ohmmeter
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Test lasten punkten med en voltmeter. Den "lastpunkten" är den komponent som drivs, till exempel en lampa eller eller vindrutetorkare motor. Om det inte finns någon spänning vid belastning punkten, testa säkring, brytare eller makt relä. Med utgångspunkt från lastpunkt och minska ner en lista över möjliga komponentfel hjälper fastställa orsaken till problemet.
2

Bekräfta att batteriet är tillräckligt laddat med en voltmeter. Batteriet i sig ska vara minst 70 procent laddat. Elektriska apparater har en minsta spänning kravet att förbli funktionsduglig. Om kretsen fungerar, kan problemet bero på en svag eller obefintlig strömkälla.
3

ren och säker de elektriska anslutningarna av batterier och kablar. Använd en stålborste för att rengöra batterikablarna. En lös tråd eller anfrätt koppling kan öka motståndet som kommer att hämma spänning. Kontrollera för spänningsfall över anslutningar med en voltmeter eller verifiera kretsresistansen med en ohmmeter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131759.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.