Hur man tar bort framhjulsnaven på en Ford Explorer

Ibland kan de främre hjulnaven av Ford Explorer behöva tas bort för att byta hjullager eller hjulnav själva. När du tar bort ett hjulnav på framsidan av Ford Explorer, är det bäst att ta bort och reparera både hjulnav för att hålla hjulen fungerar jämnt. Du kan ta bort de främre hjulnaven med några vanliga butik verktyg i ungefär två till tre timmar. Saker du behöver
träklossar
Däck Tool Review Ordet jack
Jack stå
Hylsnyckelsats
Wire hängare
Skruvmejsel
Tänger
Gummiklubba
Hjulnav avdragare
Visa fler instruktioner
1

Park Ford Explorer på en plan yta och ställ in nödbromsen. Placera träblock bakom bakhjulen och lossa muttrarna på framsidan chaufför-side hjul med däck verktyg ett helt varv.
2

Lyft upp fordonet med en domkraft nära fronten förarsidan och placera en pallbock under framaxeln nära hjulet. Sänk bilen på domkraften stå och ta bort den främre chaufför-side hjulet.
3

Lossa skruvarna på baksidan av bromsok med en hylsnyckel och ta bort bultarna för hand. Ta bromsoket från hjulet och ta bort bromsbeläggen från bromsoket.
4

Häng bromsoket från fordonets ram med en tråd hängare och skjut in rotorn från hjulnavet. Bänd axeln locket från änden av axeln med en skruvmejsel och ta bort sprinten från drivaxeln med en tång.
5

bort axelmuttern med en hylsnyckel och lossa bultarna på hjulnavet med hylsnyckel. Tryck på baksidan av hjulnavet med en gummihammare och dra av hjulnaven från axeln med ett hjulnav avdragare.
6

Upprepa steg 1 till 5 för att ta bort den främre passagerarsidan hjulnavet av Ford Explorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131758.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.