Felsökning av en 2002 Ford lastbil

För 2002 års modell, erbjöd Ford Motor Company konsumenter fem olika pickup lastbilar med en mängd olika paket alternativ. Att hålla ett regelbundet underhåll schema för dessa lastbilar kommer att säkerställa maximal prestanda och bränsleeffektivitet. Dock kan omständigheter som negativt påverkar ditt fordons motor prestanda. Beroende på vilken typ av problem du stöter på, finns det några åtgärder för att hitta och utrota problemet. Upptäcka dessa problem tidigt kommer att spara tid och pengar. Saker du behöver
Luftfilter
Tandborste
Bakpulver
Scrub Radiator borste
rengöringslösning
Motorkylvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna kylarens påfyllningslock och kontrollera innehållet i motorns kylvätska Om du märker att din 2002 Ford lastbil är överhettning alltför ofta. Din lastbil bör ha en markering där kylvätskan bör fyllas på. Avvakta med att lägga all kylvätska eftersom du kommer att behöva kontrollera några andra viktiga delar först.
2

Kontrollera de övre och undre kylarslangar för eventuella tecken på fysiska skador, och byt vid behov. Titta på framsidan av kylaren, som är utsatt för elementär skräp och skräp under körning. Om radiatorn är igensatt med buggar, löv och annat skräp, ta bort den från motorrummet. Rengör området med en skurborste och rengöringsmedel för att grundligt rensa kylaren någon grime eller uppbyggd. Byt kylaren när du är klar och häll mer kylvätska i påfyllnings området om det behövs.
3

Lossa hårdvara som håller röret luftintaget till spjällhuset på din 2002 Ford lastbil . Skjut insugningsröret från spjällhuset efter att du har tagit bort den här maskinvaran. Använd en platt skruvmejsel, om nödvändigt, för att bända mjölkuppsuget.
4

Rensa bort skräp som täpper till insugningsröret, som begränsat luftflöde kan allvarligt stoppa prestanda och effektivitet i ditt motorn. På samma sätt kan luftfiltret själv måste rengöras eller bytas ut. Om din luftfilter är en wire-mesh konstruktion, ta bort den och torka bort all smuts med filterrengöring lösning. Om filtret är ett papper från fabriken, måste den tas bort och ersättas. Sätt tillbaka den nyligen rengjorda rör luftintag tillbaka till spjällhuset när du har antingen rengjort eller ersatt luftfiltret.
5

Lossa batteriet genom att skruva den positiva terminalen bulten som håller kabeln på plats. Kontrollera de positiva och negativa polerna på batteriet för rost eller frätande material. Scrub dessa terminaler med tandborsten, med hjälp av bakpulver utspädd med vatten för bästa resultat. Om batteriet hölje själv har några sprickor eller andra allvarliga skador, ta bort och byta enheten. Återanslut de positiva och negativa terminaler efter rengöring eller batteribyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131734.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.