Cadillac STS topplockspackning Instruktioner

The Cadillac STS infördes av General Motors sub-bolag för 2005 års modell. Med tre valfria motorer, kan konsumenterna välja medelstora lyxbil till belåtenhet. Oberoende av motorn, kan problem uppstå i motorns topplockspackning. Om inte tas om hand ordentligt och snart, kan läckage kring detta område orsaka allvarliga skador på cylindertoppen och motorblocket av STS. Byte av topplockspackning är en mycket engagerad process, så tid bör avsättas för att korrekt fullgöra denna uppgift. Saker du behöver
Cadillac STS topplockspackning (specifik för motorn) katalog skiftnyckel som
Momentnyckel
skruvmejsel
Packning tätningsmedel
Packning avlägsnande lösningsmedel
Show Fler Instruktioner
1

Jack den främre delen av bilen från marken och placera pallbockar bakom vart och ett av framhjulen. Sänk bilen på dessa pallbockar tills den vilar stadigt. Öppna huven och leta reda på batteriet i din Cadillac STS, vila ordentligt nära vindrutan på passagerarsidan av bilen. Skruva den negativa terminalen bulten och koppla från batteriet. Ställ denna terminal kabeln från batteriet och alla andra metalldelar.
2

Avlägsna STS motorkåpan bult dubbar för att komma åt motorns kylare, intag systemet och motorblocket. Ta varje plast bitar av denna motorhuven och ställ åt sidan för senare användning.
3

Placera en återvinning pan under Cadillac STS kylaren och ta bort kylarens påfyllningslock. Dra avtappningspluggen från botten av kylaren och låt alla gamla kylvätskan rinna helt i behållaren. Byt avtappningspluggen när du är klar och ställa denna gamla kylvätska åt sidan.
4

Ta bort locket motorn ventilen. Tag och ta bort alla elektriska ledningar, slangar och kablar som fäster till kylaren, spjällhuset, generator, insugningsrör, och luftintag röret i Cadillac STS. Lossa fastsättningen maskinvara som ansluts röret luftintaget till spjällhuset. Om det behövs, bänd mjölkuppsuget ur sin anslutning till spjällhuset med en skruvmejsel. Ta bort insugningsröret helt från motorn.
5

Skruva ur skruvarna som håller insuget på motorblocket. Lyft denna del av motorn och lägg den försiktigt ned på en plan yta. Nu kan du komma upp i utblåsningsgrenrören, så lossa dessa skruvar och muttrar men ta inte bort grenrören ännu.
6

krypa under bilen och lossa bultarna som förbinder varje grenrör till avgasröret. Fortsätt att lossa skruvarna som håller utblåsningsgrenrören till motorblocket och ta bort helt. Skruva skruvarna som håller cylinderhuvudet till motorblocket. Avlägsna topplockspackning från topplocket eller motorblocket, eftersom det kan vara fast till antingen. Om det behövs, använd en skruvmejsel för att bända topplockspackning bort från den anslutna motorns delen.
7

Skrapa bort alla rester som den gamla topplockspackning kvar när de tas bort. Om det behövs, använd en packning avlägsnande lösningsmedel och trasa för att torka bort den kvarvarande skräp.
8

Applicera ett tunt lager av packning tätningsmedel på båda sidorna av ny topplockspackning. Kontrollera topplockspackning för anteckningar på vilka sätt att installera, sedan lägre på plats.
9

tillbaka alla motordelar, elkablar, slangar och kablar som har tagits bort. Dessa delar bör installeras i omvänd ordning som var och en togs bort.
10

Häll ny kylvätska i kylaren och sätt på locket kylaren filler. Byt motorhuvar och anslut den negativa baksida terminal kabeln till batteriet. Lyft Cadillac STS bort av pallbockar och lägre till marken igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131692.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.