Hur man tar bort de Kingpins i en Ford Truck

Även om inte så vanligt nu, många äldre Ford modellbilar har en kingpin på undersidan mellan I-balken och styrspindeln, hittade på framvagnen. Kingpins användes för att skapa en roterande område, vilket gör att knoge att svänga, vilket skapar en rotation inriktad med ratten. Borttagning kingpins från framvagnen är utmanande men inte omöjligt, och utmaningen bara stiger med äldre och mindre väl underhållna modeller. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Däck järn
Broms-line klämma
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Drift
Mässing eller Soft Hammer

Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en öppen plats, som ger manöverutrymme. Använd domkraften för att lyfta trucken. Säkra trucken med pallbockar.
2

Ta bort däck och hjul med däck järn.
3

Kläm linjen gummi bromsen. Bromsen-line klämma bör stänga bromsens samband med stål hårdföra. Använd en linje skiftnyckel för att koppla bort bromsoket och bromsen leder.
4

bort dammskydd på toppen och botten av Kingpin. Som tidigare nämnts, är kopplingstappläget stål och belägen mellan I-balk och styrspindeln. Skaffa en 3/8-tums Ratchet och ta bort låsbulten ur uttaget på sidan av Kingpin.
5

Rada upp drivan på kingpin. Använd en mässing eller mjuk hammare för att tillämpa trubbigt våld på drift i syfte att poppa ut Kingpin. Upprepa hamring. Vissa kingpins kommer att bli svårt att ta bort om det finns rost eller brist på fett. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131238.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.