Hur De-vinterförbereder ett femte hjul Camper

Vintersäsongen är över och det är dags att slå vägen i din lastbil med den femte fäst hjulet husbil. Innan du drar ut för att "semester i en livstid" eller campingtur, måste du först de-vinterförbereder din husbil. De-vinterförvaring innebär spolning alla spillvattentank, kontrollera skicket på sommarlägret och generatorn (er) och testa alla elektriska system. Processen är inte svårt och tar mindre än två timmar att slutföra. När detta är gjort, kommer du vara redo att slå vägen. Saker du behöver
Luftslang
Klorblekmedel
Varmvatten
Smörjning
Full propan tankar
Air kompressor
Soap
Sponge
Vattenslang med vatten försörjning
Desinficering bespruta
Visa fler instruktioner
1

Inspektera utsidan av din femte hjulet först. Kontrollera lufttrycket i däcken och fyll om det behövs. Smörj fjädring och kontrollera hjullagren och bromsar. Byt ut alla delar som behövs. Nästa, tvätta utsidan av husbilen med tvål och vatten.
2

bort eventuella spillvattentank och sanera dem med en blandning av klorin och varmt vatten. Låt blandningen stå i förvaringskärlen i några minuter, skölj sedan med rent vatten. Gå sedan in det femte hjulet och blåsa ut linjer som leder till genomförandet tankar med en luftslang innan du kör blekmedel blandningen genom. Nästa, kör rent vatten för att spola ledningarna efter blandning. Om du har en DC pump, kör blekmedel blandningen genom det också och sedan rent vatten för att skölja.
3

Kör rent vatten igen genom ledningarna anslutna till spillvattentank. Nästa, om din femte hjulet har en toalett, häll en blandning av klorin och varmt vatten i toaletten och låt stå i några minuter. Rengör toaletten och spola flera gånger för att rengöra enheten och linjer.
4

Byt ut tomma eller avlägsnas propan tankar med fulla propan tankar. Testa tändning värden, brännare och några linjer som löper till propan tankar. Byt ut alla delar som behövs. Kontrollera varmvattenberedaren nästa --- inspektera den nedre kontakten på enheten och eventuella linjer kör av varmvattenberedare. Byt ut alla delar som behövs.
5

Öppna alla dörrar och fönster i femte hjulet till luft i husbil. Spraya några desinficerande spraya hela husbilen. Öppna kylskåpet och rengör med en blekmedel lösning för att avlägsna eventuella unken lukt.
6

Testa alla elektriska system och apparater. Fyll färskvattentanken med rent dricksvatten, starta vattenpumpen, och öppna alla kranar tills vattnet är klart. Se till det varma vattnet fungerar. Anslut din femte hjulet till din lastbil och testa bromsarna och elanslutningar som leder till trucken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124851.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.