Vilka är orsakerna till Burnt Transmission Fluid?

Transmissionsolja går genom en bils växellåda för att hjälpa det att fungera smidigt och felfritt. Utan vätskan, skulle den systemansvarige överhettas lätt, speciellt om motorn får arbeta hårt. Vätskan avleder värmen innan det kan skada motorn och samtidigt minska friktionen från andra rörliga komponenter. Om något går fel och transmissionsolja sig över värmer (temperaturer över 400 grader Fahrenheit kan vara särskilt farligt) då vätskan kan bränna och snabbt förstöra överföringssystemet. Rapid växlingar

byta växel skapar en stor mängd extra friktion i bilens transmission. Transmissionsolja är utformad för att kunna hantera värmen denna friktion producerar, men om vätskan redan har att absorbera värmen en motor producerar det kanske inte kan hantera snabbt föränderliga växlar. Förare som växla snabbt inom en kort tid kan bränna transmissionsolja.
Engine Stress

Motorn är en primär värmekälla för transmissionsolja. Normalt motorer går i rpm intervall att vätskan kan hantera lätt. Men om en motor måste arbeta hårdare än normalt - om bilen drar en tung belastning, till exempel, eller om det kommer uppförsbacke på en brant lutning - då värmen motorn producerar kan snabbt öka. Om värmen blir för hög, kommer vätskan inte att kunna cirkulera tillräckligt snabbt för att sprida den och kan brinna.
Age

Ålder påverkar all överföring vätska. Med tiden, tillsatserna i den vätska som hålla den från överhettning bryta ner, och fluiden börjar bli smutsiga med de små partikel föroreningar som bryter av under sändning friktion. Kombinationen sänker kvaliteten på vätskan betydligt, vilket gör den mycket känslig för värme problem ju längre det går utan att ersättas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129195.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.