Hur man installerar ett 440 Packning insugningsrör

Infördes 1966, var Chrysler 440 den sista produktionen V8 motor som bolaget släppte i RB big block-serien. I sina tidigare år, hade denna motor med en effekt på 375 hästkrafter. Men vid 1972, ökade utsläppskrav drastiskt utförandet av Chrysler 440. Intaget och avgassystemet ändrades på grund av dessa regler, alltså renare förbränning motordelar har används. Produktionen av denna motor stoppades år 1978, vilket ger alla modeller den antika klassificeringen. Insugningsröret packning kommer så småningom behöva bytas ut för att uppfylla fabriken detaljerna. Saker du behöver
ersätter insugningsröret packningssats
Chemical tätningsmedel
Motor avfettningsmedel
Flathead skruvmejsel
Wrench in
Handskar
Visa fler instruktioner
Removal
1

Lossa bulten som håller den negativa kontakten av motorns batteri att avväpna alla elektriska flödet. Håll bulten på en säker plats för återanslutning efter installation av packningen är klar.
2

Ta bort vingmuttern som håller luftfiltret rutan tillsammans. Luftfilterboxens ligger på toppen av motorblocket. Ta bort det kommer att utsätta insugningsröret och bifogade delar. Addera 3

Tag de enskilda trådarna till respektive tändstift de ansluter till. Dra boot av tändkablarna för att ta bort dem från pluggarna.
4

Ta bort fördelarlocket att komma rotorn nedan. Vicka rotorn tills den pekar rakt fram. Notera hur detta överensstämmer med distributören. Lossa klamman som håller fördelaren på plats och ta bort denna del.
5

Lossa vakuumslangar och elektriska kablar som länkar insugningsröret till motsvarande avgaserna och driver delar. Om det behövs, tagga dessa ledningar och slangar för att undvika förvirring vid ominstallation.
6

Lossa skruvarna som håller fördelaren fabriken intag på plats. När alla har tagits bort, lyfta insugningsröret från sin plats på motorblocket. Placera monteringsverktyg och grenröret åt sidan för senare användning.
7

Bänd packningen insugningsröret från dess yta med en vanlig skruvmejsel. Skrubba ytan på motorblocket med motor avfettningsmedel och en linneduk tills ordentligt ren.
Installation
8

Coat båda sidor av den nya insugningsröret packning med kemisk sealer att binda denna del till motorblocket. Placera den nya packningen insugningsröret på toppen av cylindern flänsar av motorblocket tills alla hål helt rikta.
9

Placera gamla insugningsröret på toppen av den nyinstallerade grenrörspackning. Se till att alla hålen i grenröret linje upp med grenrörspackning och cylinderportarna.
10

Fäst alla bultarna på insugningsröret löst på plats. När alla har satt i sina respektive hål, dra åt skruvarna. Dra dessa bultar med 25 foot-pounds av trycket att exakt säkra.
11

Byt distributören vid 20 grader motsols från där det behövs för att vila. Vrid tills du når den avsedda positionen. Byt fördelarlocket.
12

Anslut alla slangar och elledningar som togs bort tidigare. Dra boot av tändkablarna över deras motsvarande tändstift. Fäst den negativa anslutningen av 440 batteri genom bultning tillbaka kontakten på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131435.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.