Hur ändrar jag Vätskor på en 2005 KIA Spectra5?

Den Spectra5 är en kompakt bil som tillverkas av Kia. Den Kia Spectra5 är en uppgraderad modell med en kombi snarare än den vanliga Spectra s sedanmodell design. Det Spectra5 har en 2-liters, fyrcylindrig motor som ger 138 hästkrafter, och förvaltar 30 mpg på landsväg och 23 mpg vid stadskörning. Liksom alla fordon, kräver Spectra5 regelbundet underhåll. Ett av de enklaste underhållsåtgärder för att utföra förändrar Spectra 5 s vätskor. Detta inkluderar vätska servostyrning, bromsvätska, kylvätska och spolarvätska. Instruktioner
1

Öppna huven. Alla vätskenivåer kan kontrolleras och bytas från motorrummet. Den Huvlås brytaren är placerad på den nedre vänstra sidan av instrumentpanelen. När du drar växeln, bör du höra ett klick från huven. Lyft huven något och tryck den sekundära frisläppningsarmen omkopplaren ligger i centrum, precis under den främre läppen av huven. Öppna huven och sätt den fria änden av den stång i facket för att hindra huven från att falla ned medan du arbetar.
2

Kontrollera vätskenivåer. Varje fluidreservoar är märkt på locket som visar vad vätska varje behållare innehåller. Börjar på den övre vänstra sidan av motorrummet och går medurs, hittar du den vätska servostyrning, bromsvätska, kylvätska och spolarvätska. Dessutom har varje reservoar märkningen på sidan av sin tank, vilka representerar de minimala och maximala vätskenivåer. Att ha för lite eller för mycket av en viss vätska kan påverka fordonets eller tom orsaka skador på motorn.
3

Clean på och runt reservoaren caps innan du öppnar dem. Detta kommer att förhindra smuts eller andra partiklar från kontaminerar vätskan, eftersom detta kan täppa eller skada motorns komponenter.
4

Lägg de nödvändiga vätskor till sina rätta reservoarer. Vid påfyllning av vätskor, bör du fylla behållaren till maxstrecket. Var noga med att inte överfylla någon av vätskorna. Du kanske vill använda en tratt för att förhindra spill.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131247.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.