Hur man beräknar kallstart

kallstartampere, eller CCA, är ett mått på hur mycket ström, eller ampere, kan batteriet ge trettio sekunder när den startas vid noll grader Fahrenheit. Dessutom, under denna tid av strömförsörjningen, är batteriet inte tillåts sjunka under en viss spänning tröskel. De flesta tillverkare anser denna tröskel att ligga under 10,5 volt. Detta nummer beräknas på varje fordon, och är särskilt viktigt att fordon som kommer att exponeras för dessa typer av förhållanden. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Batteri multimeter med CCA läsning
Visa fler instruktioner
1

Sätt på dig gummihandskar arbete. Batterisyra är mycket skadligt för din hud. Gummi är också en bra isolator för att förhindra elektriska stötar.
2

Placera din multimeter på marken i närheten av din motor. Se till att det är i ett väl ventilerat utrymme.
3

Öppna huven och leta batteriet.
4

Lossa de två skruvarna på den positiva och negativa poler ditt batteri med socket set.
5

Place de positiva och negativa ledare i multimeter på lämpliga kablar till batteriet. Om det finns smuts byggs upp på anslutningen utrymme, kan du rengöra den med bakpulver och vatten. Var noga terminalerna är helt torra innan du ansluter dem.
6

Dra åt bultarna på batteripolerna för att säkerställa en korrekt anslutning.
7

Slå på din multimeter och välja lämplig funktion för att läsa CCA. Inte alla multimetrar har denna funktion, även om det blir allt vanligare på billigare enheter.
8

Starta bilen och vänta 30 sekunder. Efter 30 sekunder, stänga av bilen och kontrollera din multimeter för CCA avläsningar. Avläsningar ska visas på en graf med en topp CCA läsning och en genomsnittlig CCA behandlingen ingår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131207.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.