Typer av bilbatterier

Batteriet är en av de viktigaste delarna av en bil. Batteriet ger el till tändstiften, vilket tillåter motorn att starta. När motorn är igång, det batteri driver bilens elsystem. Datorer, DVD-spelare, GPS, radio, värmare och vindrutetorkare alla dra från batteriet, som laddas av motorn när du kör. Bilägare kan välja mellan många olika typer av bilbatteri, vart finns i flera storlekar. Våta batterier

Våta batterier är den vanligaste typen av auto batteri, eftersom de är billigast att tillverka. I ett öppet batteri, positivt och negativt laddade plattorna sitter i en behållare med batterisyra, med den negativa plattan sitter i en liten separator påse. Tidiga batterier hade plattor gjorda av antimon, men detta har till stor del ersatts av mer hållbara kalciumlegeringar.
Underhållsfria batterier

Underhållsfri (MF) batterier är våta batterier som har slutna behållare fyllda med tillräcklig syra för att hålla hela livslängd för batteriet. Dessa är mycket vanliga på marknaden, eftersom de tar bort behovet av regelbundna syra top-ups som var ett inslag av äldre bilbatterier.
Ventilreglerade bly-syra

VRLA batterier innehåller tryckkärl med säkerhetsventiler knutna till dem. Detta gör att tillräckligt tryck för att tvinga de gaser som produceras i batteriet för rekombination i vätska, vilket kraftigt kan minska vätskeförlust.
Gelbatterier

Gel batterier är en av två typer av ventilreglerade blybatterier syra bil. I en gel batteri, är en tillsats såsom kisel introducerades till batterisyra att förvandla det till en gel. En gång i gelform, är det mindre troligt att läcka ut, vilket gör tryckkärlet lättare att bygga. Dessa typer av batterier är mycket tålig, men kanske inte fungerar så bra som startbatterier.
Absorbed Glass Matt Batterier

Denna typ av ventilreglerade blybatterier (VRLA) batteri använder en glasfiber svamp för att separera kontakterna. Fluiden dras genom svampen genom kapillärkrafter. Denna typ av batteri kan producera en hel del kraft från en liten volym, vilket gör den till en utmärkt startbatterier.
Kallt /varmt klimat Batterier

Vissa tillverkare erbjuder olika modeller Batteriets för kallt väder och varmt väder användning. Dessa kommer vanligtvis att vara fysiskt identiska, men kan ha sammansättningen av sin syra justeras för att undvika frysning eller överhettning.
Batteri storlekar
batterier

Auto kommer i flera standardiserade storlekar. Storlek 65 har terminaler på toppen och passar större bilar, stadsjeepar och lastbilar från Ford /Mercury. Storlek 75 har sido terminaler och passar medelstora GM och Chrysler-modeller. Storlek 24/24F, även med bästa terminaler används av många japanska märkena inklusive Nissan, Honda, Toyota och Infiniti. : 34/78 är en dubbel-terminal typ som passar många större Chryslers och större GM-fordon. Slutligen, är storlek 35 en topp-terminal batteri som är mycket vanligt i japanska bilar. Det enda sättet att säkert veta en bils batteri typ är att kontrollera, antingen genom att titta under huven eller i handboken, eftersom olika modeller från samma tillverkare kan använda olika batteri storlekar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127799.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.