Vad orsakar en 1993 Ford Explorer 4.0 för att slå tillbaka?

Ford Explorer har en inbyggd dator som är konstruerad för att minska den mänskliga faktorn och öka effektiviteten. När motorn baktändning, bör du försöka lösa problemet så snabbt som möjligt. Felsökning dessa möjliga problem kräver viss mekanisk färdighet samt specialverktyg. Avgasåterföring (EGR) System

När EGR misslyckas, bränsle brinner varmare och producerar fler kväveutsläpp. Kontrollera att bekräfta att alla vakuumslangar är intakt och inte har några läckor. Använd din instruktionsbok för att lokalisera EGR-ventilen och EGR regulator. Fäst en vakuumpump för att EGR-ventilen. Kontrollera att pumpen håller vakuum till 5 till 7 i-Hg. Slutligen, kontrollera EGR regulatorn. Kontrollera om spänningen till solenoiden från EGR regulatorn elektriska kontakten med tändningsnyckeln på, men motorn inte igång. Bekräfta 20 till 70 ohm på EGR regulator med en ohmmeter. Byt ut och reparera eventuella defekta delar.
Tändningsinställning

att kontrollera om en defekt tändningen i din Explorer, behöver du ett stroboskop och varvräknare. Först, ta bort jordstaven fäst pipen kontakten ovanför bilens kamkedjan. Fäst stroboskop och varvräknare till motorn. Bekräfta anpassningen till tidpunkten markerar intill kamaxeln. Om detta inte är i linje, har Powertrain Control Module (PCM) kontrolleras av en professionellt utbildad tekniker. Avlägsna stroboskop och varvräknare och sätta tillbaka jordstaven. Byt ut och reparera eventuella defekta delar.
Bristfälligt fungerande

Efter bekräftar att EGR och tändningar system fungerar, är det troligt att baktändning problemet beror på att din Explorers ventilsystem. Ta bort tändstiften en i taget och dra runt motorn. Den påverkade ventilen "puff," visar en läcka i kompression. Eventuella ventiler med dessa problem bör rengöras. Du bör också kontrollera ventilfjäder att se till att de fungerar korrekt, och byt ut dem om det finns tecken på förbränning eller skador på ventilerna.
Stora problem
p Om motorn bakut fortfarande efter att ha utfört dessa kontroller, kan du ha en stor motor problem såsom en sprucken motorblocket eller skev förgreningshuvudet skevhet. Dessa objekt kräver specialiserad utrustning och utbildning för att reparera, så det är bäst att rådgöra med en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131146.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.