Felsökning av problem med en 2006 Acura

Producerat från 2002 till 2006, tog Acura RSX plats för Integra som Acura prestanda sport Coupe. Alla Acura RSX modellerna drivs av en viss version av den prisbelönta Honda K-serie motorn. För 2006 behöll basmodellen RSX 160 hästkrafter K20A3, medan Type-S-modellen har uppgraderats till 210 hästkrafter K20Z1. Som med de flesta Acura och Honda modeller har RSX blivit känd för sin enastående tillförlitlighet. Men som med alla fordon, kan det uppstå problem. Lämpligen har RSX omfattande ecu övervakningsmöjligheter, diagnos av de flesta problem en enkel plug-and-play förfarande. Saker du behöver
OBD-II ECU diagnostiska dator
Visa fler instruktioner
1

Anslut en OBD-II-ECU diagnostiska dator till RSX ECU port, placerad i förarens fotutrymme område. Eftersom K-seriens motorer har avancerad OBD-II ECU övervakningsmöjligheter, kommer nästan alla fel utlösa RSX s "check engine" light. En ECU diagnostisk dator kommer att ge dig den felkod som registrerats av ECU, samt en beskrivning av felet. Alternativt kommer de flesta Acura /Honda återförsäljare, samt bildelar butiker erbjuder sina diagnostiska datorer för att ge dig en gratis avläsning av alla felkoder.
2

Lyssna för överdriven transmission gnälla under acceleration. Detta är vanligt på grund av RSX-aktien transmissionsolja sönder. I extrema fall, redskap slipning kan ske på RSX modeller utrustade med en manuell växellåda. De flesta användare tycker att ersätta beståndet vätskan med en högkvalitativ, helsyntetisk transmissionsolja lindrar transmission buller och slipning frågor.
3

Kontrollera RSX oljenivån varje gång du tankar bilen , som föreslagits av bruksanvisningen. Måttlig oljeförbrukning är vanligt, speciellt på typ-S-modeller. Överdriven oljeförbrukningen kan tyda på att inte motorn interna eller packningar. Om detta är fallet, undersöka motorns utsida noggrant för tecken på oljeläckage på grund av sviktande packningar. Också överväga att göra ett prov motorkompressionsbroms att fastställa integriteten av kolvarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130976.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.