Hur Klipp Skruvfjädrar att sänka en lastbil

Sänkning en lastbil avstängning kan ha flera fördelar, chef bland dem bättre hantering. Genom att sänka fjädring, är tyngdpunkten sänks, ökar greppet och lyhördhet. En lägre suspension kan också förbättrar utseendet av fordonet, om det är utseendet ägaren går för. Du kan antingen använda sänkningsfjädrar eller helt enkelt klippa de befintliga källorna som en budget lösning. Cutting fjädrar anses allmänt som en mindre önskvärd metod för att sänka en bil jämfört med att köpa riktiga sänkningsfjädrar. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Tape eller markör
Vinkelslip
kapskiva
Primer
Sprayfärg
Ögonskydd
Hörselskydd
Handskar
Visa fler instruktioner
1

Lossa ratten s muttrarna. Lyft bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar. Upprepa processen tills alla fyra hörn av trucken stöds på pallbockar.
2

Ta bort de främre fjädrarna. Detta förfarande kommer att variera beroende på vilken modell av lastbilen. Om trucken använder MacPherson fjäderben, staget och fjäderpaketet måste skruvas loss upptill och nedtill och dras från lastbilen. En fjäder kompressor används sedan för att komprimera fjädrarna så att muttern och övre strut hatt kan tas bort.
3

bort de bakre fjädrarna. Mest bakfjädrarna är lättare att ta bort än då fronter. Vanligtvis kan du Bocka upp axeln och differential och skruva isär chocken upptill och nedtill. Sänk axeln tills spiralfjädern kan dras tillbaka från avstängning.
4

Ställ fjädrarna bredvid varandra på en arbetsbänk eller en plan yta. Bestäm hur kan spolar från fjädrarna du vill ta bort. Börja med en eller ännu färre spolar för att undvika att ta bort för mycket material. Du kan alltid klippa av mer senare.
5

Mark där fjädrarna ska skäras med en bit maskeringstejp eller en markör. Gör en motsvarande märkning på den andra fjädern, se till att varumärkena är på samma plats så att fjädrarna kommer att sitta på samma höjd när ominstalleras.
6

Skär båda fjädrarna med en vinkel kvarn och ett skärande hjul på märket som du gjort. Upprepa processen för de bakre fjädrarna.
7

sprayfärg hjulen med flera lager av primer. Låt primern torka och sedan måla dem med sprayfärg. En trevlig färgskikt med förhindra rost och korrosion och ger ett bättre utseende. Låt färgen torka över natten innan du hanterar och installerar fjädrarna.
8

tillbaka fjädrarna på omvänt sätt att de togs bort. Sätt tillbaka hjulen och sänk lastbilen tillbaka till marken. Om uppskov är inte så lite som du vill, upprepa processen att skära fjädrarna tills önskad ride höjd uppnås.
9

Ha din lastbil fjädring linje omedelbart efter styckning fjädrarna. Lägre fjädrarna kommer förändra suspension geometri och kan orsaka däckslitage och hantering frågor utan korrekt positionering inställningar. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130896.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.