Felsökning av en 05 Chevy Cobalt

Chevrolet (eller Chevy) Kobolt är en kompakt bil som produceras och designad av General Motors 2004-2010. Det fanns i både coupe och sedan stilar kropp, samt en turboladdad sport modell kallad Cobalt SS. Även bilen sålde bra, var dess tillförlitlighet rating något lägre än sina konkurrenter i samma klass. Som med alla moderna fordon finns bokstavligen hundratals tekniska procedurer som 2005 Cobalt kan behöva, men följande är några av de vanligaste. Instruktioner
1

Undersök marken under Cobalt för vätska. Förekomsten av någon annan vätska än vatten under fordonet indikerar en motorrummet läcka. Om du märker vätska under bilen, gör ditt bästa för att undersöka färg och konsistens av vätskan, sedan jämföra det med de olika vätskorna i motorn. Vätskor läckagebenägna i 2005 Cobalt inkluderar olja, kylvätska, transmissionsolja och styrservoolja.
2

Kontrollera Cobalts tanklocket för att se till att det är helt påskruvad. Om tanklocket är löst Cobalts check engine tänds, vilket kan indikera ett antal potentiellt dyra problem. Kontrollera tanklocket först kan spara dig en resa till mekaniker.
3

Kontrollera Cobalts batteriet genom att vrida nyckeln i tändningslåset så att elektroniken systemen aktiveras men motorn inte vänd. Aktivera vindrutetorkarna. Om torkarna röra sig långsamt eller inte alls det indikerar att batteriet är döende eller döda. Om batteriet silades nyligen, till exempel genom att lämna lampor på, kanske det bara behöver laddas. Om batteriet slutar fungera plötsligt behöver troligen bytas.
4

Kontrollera vätskenivåer av alla vätskor i motorrummet. De vätskebehållare i Cobalt är ogenomskinliga, så att du kan kontrollera vätskenivåer genom att bara titta reservoarerna. Alla vätskebehållare är markerade med rekommenderade vätskenivåer, så du kan enkelt jämföra aktuell vätskenivån till den rekommenderade vätskenivån. Om någon vätska är låga, skruva av locket på behållaren och fyll dem med den vätska som rekommenderas av Cobalt bruksanvisningen.
5

Kontrollera rörliga delar i motorrummet, speciellt slangar och bälten, för några sprickor, skador eller ovanliga mönster slitage. Ibland skadan är synlig, men kör dina händer över dessa motordelar kan också hjälpa till att bedöma om skador. Om du hittar en skada komponent, antingen ersätta det eller anteckna det och ta Cobalt till din mekaniker beroende på din komfort nivå med att arbeta på Cobalt. Ens veta vad som är fel med din bil innan du går till mekaniker kan spara pengar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130853.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.