Är silikon kylarslangar bättre än OEM slangar?

Original Equipment Manufacturer delar (OEM) är de vanligaste kylarslangen reservdelar. Dessa är gjorda av samma tillverkare som gjorde själva delen för fordonsindustrin återförsäljare. I den nya världen av syntetiska ämnen, har silikon blivit ett alternativ i kit radiator ersättare. OEM Replacements samma som originalfilen
delen

Biltillverkarna använder oberoende tillverkare att konstruera och bygga delar. Samma oberoende företag göra dessa delar att sälja via butiker. Den enda skillnaden är förpackningar och pris. Dessa delar är vanligast för att ersätta den ursprungliga, eftersom de är identiska med den ursprungliga utrustningen.
Silikon och radiator Kits Hose
Högpresterande motorer arbetar med slang silikon radiator kit.

Silikon är en kombination av grundämnena kisel, väte, syre och kol. Bland dess många användbara egenskaper, är silikon värme och vattenavvisande. Silikon kylarslangen kit funktion med värme och kyla vid temperaturer från negativ 149-500 grader Fahrenheit. Kompletta satser kan variera från $ 50 upp till $ 300, och typiska garantier senaste tre åren.
OEM Bäst för daglig användning

OEM kylarslangen är gjord av flexibelt gummi. Denna slang är utformad för att hålla kylvätska som står under tryck i värme och kyla i ett intervall från negativa 40-275 grader Fahrenheit. Enkla slangar finns för så lite som $ 4.
Family Car eller Race Car?

Med regelbunden daglig användning och underhåll, kommer OEM slangarna fungera effektivt i många år , men så småningom kommer värme och tryck skada gummislangar. Såvida bilen används för höga prestanda, silikon kylarslangen kit är inte kostnadseffektivt. Familjen bilen inte ställa extrema krav på kylarslangar, så OEM slangen är en effektiv utrustning ersättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130769.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.